1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tomatensoep
  5. Tomatensoep van kerstomaatjes met spiesje met pestoflensjes

Tomatensoep van kerstomaatjes met spiesje met pestoflensjes

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2012

Ingrediënten 4 personen


750 gram (struik)-kerstomaten
1 kleine ui
2 (kruiden)bouillontabletten
½ eetlepel(gedroogde) tijm
½ eetlepel (gedroogde) rozemarijn
½ eetlepel (gedroogde) salie
Bij gebruik van verse tuinkruiden de dubbele hoeveelheid gebruiken. Kruiden dan wel goed fijngemaakt gebruiken!
Garnering:
2 los geklopte eieren
1 eetlepel bloem
mespunt zout
boter of olie om te bakken
met als vulling:
roomkaas met pesto naar smaak
4 satéprikkers

2 eetlepels fijngesneden basilicum


Verder heb je nodig


Pan
staafmixer


Tomatensoep van kerstomaatjes met flensjes

Tomatensoep met een spiesje met flensjes gevuld met pestoroom.

Tomatensoep met een spiesje met flensjes gevuld met pestoroom.

Heerlijke PURE tomatensoep zonder toevoegingen (behalve tuinkruiden). Kerstomaatjes zijn zo lekker zoet van zichzelf dat ze niets meer nodig hebben.
Het leuke en lekkere garnituur maakt de soep bijzonder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de tomaatjes.
(Ik doe het zo: Kook een flinke ketel water. Geef een sneetje in de tomaatjes. Doe ze in een kom. Giet er het hete water op en laat ze plm. 15 minuten staan. Giet het water af. Spoel ze af met koud water. Het ontvellen gaat zo heel gemakkelijk).
Pel de ui en snij deze in grove stukken.
Doe de ontvelde tomaatjes samen met de ui in een pan.
Doe de in grove stukken gesneden ui erbij en de bouillontabletten en kruiden.
Vul de pan aan met water tot je ongeveer 1 liter inhoud hebt.
Breng aan de kook en laat de tomaatjes op een hele lage warmtebron plm. 45 minuten zachtjes sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer.

Bak van de eieren, bloem en zout 2 dunne flensjes.
Smeer de roomkaas met pesto over de flensjes.
Rol de flensjes stevig op. Snij ze in schuine stukken van plm. 3 cm.
Steek aan elke satéprikker 3 stukjes van de flensjes.( Zie foto)
Doe de soep in kommen en garneer met fijngesneden basilicum.

Serveertip

Doe de soep in kommen en garneer met fijngesneden basilicum
Leg de satéprikker met de flensjes over de kom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top