Tomatensoep met een spiesje met flensjes gevuld met pestoroom.
750 gram (struik)-kerstomaten
1 kleine ui
2 (kruiden)bouillontabletten
½ eetlepel(gedroogde) tijm
½ eetlepel (gedroogde) rozemarijn
½ eetlepel (gedroogde) salie
Bij gebruik van verse tuinkruiden de dubbele hoeveelheid gebruiken. Kruiden dan wel goed fijngemaakt gebruiken!
Garnering:
2 los geklopte eieren
1 eetlepel bloem
mespunt zout
boter of olie om te bakken
met als vulling:
roomkaas met pesto naar smaak
4 satéprikkers
2 eetlepels fijngesneden basilicum
Pan
staafmixer
Heerlijke PURE tomatensoep zonder toevoegingen (behalve tuinkruiden). Kerstomaatjes zijn zo lekker zoet van zichzelf dat ze niets meer nodig hebben.
Het leuke en lekkere garnituur maakt de soep bijzonder.
Ontvel de tomaatjes.
(Ik doe het zo: Kook een flinke ketel water. Geef een sneetje in de tomaatjes. Doe ze in een kom. Giet er het hete water op en laat ze plm. 15 minuten staan. Giet het water af. Spoel ze af met koud water. Het ontvellen gaat zo heel gemakkelijk).
Pel de ui en snij deze in grove stukken.
Doe de ontvelde tomaatjes samen met de ui in een pan.
Doe de in grove stukken gesneden ui erbij en de bouillontabletten en kruiden.
Vul de pan aan met water tot je ongeveer 1 liter inhoud hebt.
Breng aan de kook en laat de tomaatjes op een hele lage warmtebron plm. 45 minuten zachtjes sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Bak van de eieren, bloem en zout 2 dunne flensjes.
Smeer de roomkaas met pesto over de flensjes.
Rol de flensjes stevig op. Snij ze in schuine stukken van plm. 3 cm.
Steek aan elke satéprikker 3 stukjes van de flensjes.( Zie foto)
Doe de soep in kommen en garneer met fijngesneden basilicum.
Doe de soep in kommen en garneer met fijngesneden basilicum
Leg de satéprikker met de flensjes over de kom.
hyacintje 16-09-2012
Wat ziet dit er leuk uit! Het zijn niet zulke soepeters bij mij thuis maar tomatensoep kunnen ze wel waarderen dus ik heb een paar recepten van je meegenomen.
rmdelvoie 19-05-2012
Zoals Alex zegt "hoe kom je erop" De soep lijkt me al heerlijk maar met dat flensje op de kop als garnering gewoonweg geweldig. Bedankt maar weer. Groetjes, Margrit
hermien_kg 19-05-2012
Wat een leuke presentatie van een kop soep. Het wordt er heel bijzonder door. Misschien ook een leuk idee om in deze aspergetijd een kop aspergesoep te versieren met mini ham/aspergerolletjes aan een prikker. Bedankt voor dit leuke recept. Groetjes, Hermien
ArualB 17-05-2012
Deze lijkt me ook erg lekker, ik neem hem mee. Dank je wel, Laura
Fressnapf 17-05-2012
Leuk hoor Petra ! Met flensjes op een prikker. Hoe kom je er op?
Die baby tomaatjes, bedoel je die zoete? Zo`n pak bij de Albert Heijn?
Neem ik mee, bedankt, Gr. Alex.