1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. De allerlekkerste eigen satésaus

De allerlekkerste eigen satésaus

  • Aziatisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2012

Ingrediënten 6 personen


1 stengel sereh (citroengras)
1 kleine ui, 2 teentjes knoflook
1 tl Thaise vissaus
1 tl tamarindepasta
1 rood pepertje
2 el water
1 el lichtbruine rietsuiker
2 dl kokosmelk
175 g pindakaas
1 el sojasaus.


Verder heb je nodig


Steelpan, keukenmachine of staafmixer

De allerlekkerste eigen satésaus
De allerlekkerste eigen satésaus

Heerlijk op allerlei saté`s en bij bami of nasi of bij de BBQ.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de uiteinden en grove buitenste bladeren van de sereh. Snijd in dunne ringetjes. Meng sereh, ui, knoflook, vissaus, tamarindepasta en peper en maal fijn in de keukenmachine. Voeg het water en de suiker toe en pureer alles tot een pasta. Schep het mengsel in een steelpannetje en voeg de kokosmelk toe. Breng net aan de kook (zorg dat de kokosmelk niet overkookt) en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de pindakaas en sojasaus toe en laat even pruttelen tot de saus warm en dik is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top