De allerlekkerste eigen satésaus

  • Aziatisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2012
  • De allerlekkerste eigen satésaus

    De allerlekkerste eigen satésaus

    De allerlekkerste eigen satésaus

Heerlijk op allerlei saté`s en bij bami of nasi of bij de BBQ.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 stengel sereh (citroengras)
1 kleine ui, 2 teentjes knoflook
1 tl Thaise vissaus
1 tl tamarindepasta
1 rood pepertje
2 el water
1 el lichtbruine rietsuiker
2 dl kokosmelk
175 g pindakaas
1 el sojasaus.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan, keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

Verwijder de uiteinden en grove buitenste bladeren van de sereh. Snijd in dunne ringetjes. Meng sereh, ui, knoflook, vissaus, tamarindepasta en peper en maal fijn in de keukenmachine. Voeg het water en de suiker toe en pureer alles tot een pasta. Schep het mengsel in een steelpannetje en voeg de kokosmelk toe. Breng net aan de kook (zorg dat de kokosmelk niet overkookt) en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de pindakaas en sojasaus toe en laat even pruttelen tot de saus warm en dik is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten