1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Zalm
  6. Zalm uit de oven met sinaasappel en groentepasta

Zalm uit de oven met sinaasappel en groentepasta

Door: Fressnapf

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2012

Ingrediënten 4 personen


300 g volkoren tagliatelle
200 g peultjes
1 broccoli
200 g diepvries doperwten
5 takjes dille
200 g roomkaas
4 zalmfilets a 100 g
Olijfolie om in te bakken
2 sinaasappels
zout
versgemalen peper


Verder heb je nodig


Kookpan, ovenschaal


Een snelle en goedkope schotel die bruist van de smaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Bereidingswijze

Zalm met sinaasappel:

Controleer de zalm op graatjes.
Vet een ovenschaal in met olie
Schil de sinaasappels en snijd elke sinaasappel in 8 plakken.
Leg 8 plakken sinaasappel in de ovenschaal. Leg de stukjes zalm op twee plakken sinaasappel, breng de zalm op smaak met zout en peper en leg er nog twee plakjes sinaasappel op.
Bak de zalm in de oven in circa 10 minuten gaar.


Groentepasta:

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
Verwijder de draden van de peultjes.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Kook de peultjes en de broccoli de laatste 3 minuten met de pasta mee. Voeg de doperwten de laatste minuut van de kooktijd toe.
Pluk en hak de dille fijn.
Giet de groente en de pasta af.
Roer de roomkaas en dille door de warme pasta en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met een glas rosé

Bron

Gezien op kitchen24



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top