1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Lax (zalm) pudding

Lax (zalm) pudding

Door: planco

  • Scandinavisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2012

Ingrediënten 4 personen


200 GRAM GRAVAD LAX of GEROOKTE ZALM
2 PREIEN, in ringen
6 AARDAPPELS, geschild, gekookt en in plakjes
1/4 LITER ROOM
2 EIEREN
HANDJE DILLE, geknipt


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Lax (zalm) pudding
Lax (zalm) pudding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roerbak de prei een paar minuten in een beetje olie. Verdeel een derde van de aardappelplakjes in een laagje in een ingevette ovenschaal. Verdeel hier de helft van de prei over, gevolgd door de helft van de zalm

Bereidingswijze

Herhaal het proces en eindig met een laagje aardappels. Klop de eieren los met de room en peper en zout naar smaak en giet dit over de aardappels. Bestrooi het geheel met dille en bak de schotel een half uur op 170 graden.

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top