Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas
- Duits, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .
Ingrediënten 4 recipe.people
6 struikjes witlof, schoongemaakt, uiteinde verwijderdzout, peper
250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden
1 middelgrote ui, gepeld en gesnpperd
2 eetlepels zonnebloemolie
50 + 50 gram belegen geraspte kaas
200 gram gekookte achterham in kleine reepjes
2 eidooiers
50 ml slagroom of melk
800 gram kruimige aardappelen
1 pakje boursin (150 gram)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 558,72 kcal |
Koolhydraten | 46,17 g |
Eiwitten | 27,42 g |
Vetten | 27,76 g |
Benodigdheden
Panvergiet
koekenpan
grote ovenschaal
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan samen met de eiooiers, melk en boursin een lekkere romige aardappelpuree.
Kook de struikjes witlof beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet. Knijp de struikjes eventueel nog een beetje uit. Leg de struikjes witlof in de ovenschaal.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons en de uisnippers lichtbruin. Doe de warmtebon uit.
Voeg de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen.
Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.
Bestrooien met de rest van de kaas.
In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.
Serveertip
gewoon erg lekker....