1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

Door: pwiggers

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2012

Ingrediënten 4 personen


6 struikjes witlof, schoongemaakt, uiteinde verwijderd
zout, peper
250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden
1 middelgrote ui, gepeld en gesnpperd
2 eetlepels zonnebloemolie
50 + 50 gram belegen geraspte kaas
200 gram gekookte achterham in kleine reepjes
2 eidooiers
50 ml slagroom of melk
800 gram kruimige aardappelen
1 pakje boursin (150 gram)


Verder heb je nodig


Pan
vergiet
koekenpan
grote ovenschaal

Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas
Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas
Witlof met champignons, ham en kaas

Heerlijk!

Heerlijk!
de voorbereiding
de voorbereiding
Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas
Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan samen met de eiooiers, melk en boursin een lekkere romige aardappelpuree.

Kook de struikjes witlof beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet. Knijp de struikjes eventueel nog een beetje uit. Leg de struikjes witlof in de ovenschaal.

Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons en de uisnippers lichtbruin. Doe de warmtebon uit.
Voeg de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen.
Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.
Bestrooien met de rest van de kaas.
In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.

Tags,

Serveertip

Gewoon erg lekker....



Deel dit recept

Reacties (59)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top