Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2012
  • Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

    Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

    Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

  • Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

    Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

    Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

  • Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

    Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

    Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

  • Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

    Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

    Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 struikjes witlof, schoongemaakt, uiteinde verwijderd
zout, peper
250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden
1 middelgrote ui, gepeld en gesnpperd
2 eetlepels zonnebloemolie
50 + 50 gram belegen geraspte kaas
200 gram gekookte achterham in kleine reepjes
2 eidooiers
50 ml slagroom of melk
800 gram kruimige aardappelen
1 pakje boursin (150 gram)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
vergiet
koekenpan
grote ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan samen met de eiooiers, melk en boursin een lekkere romige aardappelpuree.

Kook de struikjes witlof beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet. Knijp de struikjes eventueel nog een beetje uit. Leg de struikjes witlof in de ovenschaal.

Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons en de uisnippers lichtbruin. Doe de warmtebon uit.
Voeg de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen.
Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.
Bestrooien met de rest van de kaas.
In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.

Serveertip

gewoon erg lekker....

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-02-2019

Dank je wel Renee. Fijn te horen dat de witlof goed heeft gesmaakt. Groetjes, Petra

reneesmeding592 avatar
reneesmeding592 12-02-2019

Ik ben gek op witlof en dit was heel lekker! Dank je wel

pwiggers avatar
pwiggers 12-12-2017

Leuk Hellavanthoff hoop dat de witlof in de smaak valt. Groetjes, Petra

hellavanthoff avatar
hellavanthoff 09-12-2017

Gaan we morgen eten!

professoroud avatar
professoroud 02-05-2017

We hebben weer wat lekkers van je gesmikkeld Petra. Dank je wel!

pwiggers avatar
pwiggers 29-03-2017

Bedankt voor de leuke en positieve reactie Kaliraki en joke222. Altijd leuk om te horen dat iets goed heeft gesmaakt.

Kaliraki avatar
Kaliraki 27-03-2017

wij hebben ´m ook gisteren gegeten. Heerlijk!!! Zal zeker vaker op tafel komen, was een groot succes.

joke222 avatar
joke222 26-03-2017

Hallo Petra, vandaag jou ovenschotel gegeten, heb een man die geen lof wou eten, maar deze combi vind hij erg lekker, dus bedankt. Gr. Joke

Kaliraki avatar
Kaliraki 22-03-2017

lijkt me heerlijk, goed voor komend weekend!

pwiggers avatar
pwiggers 19-02-2017

Dank je wel Loes_13

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten