De Echte Oostenrijkse Kaiserschmarren met pruimencompote

  • Oostenrijks, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2012
  • De Echte Oostenrijkse Kaiserschmarren met pruimencompote

    De Echte Oostenrijkse Kaiserschmarren met pruimencompote

    De Echte Oostenrijkse Kaiserschmarren met pruimencompote

Deze heerlijke Kaiserschmarren aten wij vaak tijdens onze wintersportvakanties. Vorige week met onze gasten weer eens gemaakt tijdens de lunch met een lekkere kop soep vooraf. Viel erg in de smaak vooral met de pruimencompôte. (Zwetschenröster)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pruimencompôte:
1 grote pot pruimen op sap
20 gram suiker
kaneel naar smaak
1 eetlepel citroensap
eventueel 2 eetlepels rum

Kaiserschmarren:
30 gram rozijnen
3 eetlepels rum
50 gram boter (gesmolten)
3 eieren (gesplitst)
30 gram suiker
1/4 liter melk
1 zakje vanillesuiker
125 gram gezeefde bloem
poedersuiker om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan
klein pannetje voor smelten boter ;
pan voor de pruimencompôte;
2 kommen voor eiwit en beslag;
2 vorken of messen

Bereidingswijze

Kaiserschmarren:
Rozijnen weken in lauwwarme rum.
Eidooiers met melk, suiker en bloem kloppen tot een glad deeg. Even laten rusten.
Daarna eiwitten met vanillesuiker goed stijf kloppen. Eiwitten voorzichtig door het deeg mengen (niet kloppen).
Helft van de boter in de Koekenpan verhitten. Al het deeg erin gieten en bij niet te grote hitte aanbakken. Rozijnen laten uitlekken en over de pannenkoek verdelen. Kaiserschmarren in vieren delen en voorzichtig draaien. Daarbij de rest van de boter in de pan doen. Kaiserschmarren goudbruin bakken.
Kaiserschmarren met behulp van 2 vorken of messen in grove stukken verdelen.

Bron

Aangepast recept uit Essen und Trinken 11/86

Serveertip

Bestrooien met poedersuiker en opdienen met pruimencompôte of appelmoes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten