1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto con Fungi de Guillaumina

Risotto con Fungi de Guillaumina

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2012

Ingrediënten 2 personen


- risotto rijst 75g p.p.
- Kip of grountebouillon blikje 1x
- Champignons 6/7 stuks
- Sjalotje (klein 2x, groot 1x)
- Water
- Olijfolie


Verder heb je nodig


- Weegschaal
- Snijplank
- Scherp mes(je)
- Steelpan met hoge rand/ wokpan
- 2 bakjes om spul apart te zetten.
- Maatbeker
-Soeplepel


Lekker, simpel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Benodigdheden klaar zetten
handen wassen!

Bereidingswijze

1. Zet een pan water op het vuur en los hierin het bouillon blokje op. (ik gebruik altijd kipbouillon maar voor vegetariers is groentebouillon natuurlijk de optie)
2. Snijd de sjalotjes in kleine stukjes (stukjes iets groter als de rijstkorrels)
3. Maak de champignons schoon en snijd ze in 6en.
4. Bak de champignons (kort) in wat olijfolie.
5. Zet de champignons even apart in een bakje en de pan weer op het vuur.
6. Bak de sjalotstukjes in wat olijfolie in de pan en voeg als ze licht gefruit zijn de benodigde hoeveelheid risotto rijst toe. (Ong. 75g p.p.) Risotto moet er glazig uitzien.
7. Zet het vuur middel laag en voeg nu enkele soeplepels gekookte bouillon toe zodat de rijst iets onder het vocht staat. Blijf erbij om te roeren, rijst mag niet aanbranden.
(Zet nu een timer op 20 min als leidraad!)
8. Zodra de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen doe je er weer enkele soeplepels bouillonwater bij.. Herhaal tot de timer gaat en blijven roeren tegen aanbranden.
10. Doe 5 minuten voordat de timer af gaat de champignonsv bij de rijst.
11. Proef na het afgaan van de timer of de rijst goed gaar is. Zo niet dan weer bouillon water toevoegen en in laten trekken, anders opdienen.

(Foto volgt asap)

Serveertip

Je kunt de champignons ook vervangen voor andere ingredienten. Ik heb het ondertussen ook met chorizoworst geprobeerd. Ook erg lekker

Eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Guillaumina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Guillaumina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top