1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Frijoles refritos

Frijoles refritos

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2012

Ingrediënten 4 personen


- blik bruine bonen (of zwarte bonen: eerste weken indien gedroogd)
- middel grote ui
- beetje zout
- optie: geraspte kaas/ verkruimelde fetakaas.
- olie (mais en/of zonnebloem)


Verder heb je nodig


- Stampot stamper
- Snijplank
- Scherp mes(je)
- Blikopener
- middelgrote pan/ aardewerken schaal.
- steelpannetje


Bijgerecht voor bij mexicaans eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klaar zetten van alle benodigdheden
Handen wassen!

Bereidingswijze

1. Open het blik bruine bonen en giet de helft van het vocht weg.
2. Doe dit (incl de overgebleven helft van het vocht) in een pan/aardewerken schaal. en zet het op een klein vuurtje.
3. Verdeel de bonen over het oppevlak van de pan en laat het langzaam opwarmen (NOOIT laten koken)
4. Snijd een ui in halve ringen en fruit dit in een laagje olie. Zet vervolgens even apart.
5. stamp de bonen nu fijn. (geen wind/gas-vorming na het eten omdat de bonen fijn zijn gestampt! jeej)
6. voeg de gefruite ui-ringen toe (zonder de olie) aan de bonenmassa.
7. Voeg eventueel wat zout naar smaak toe. Dit is niet per se nodig.
8. Strooi als het bijna klaar is wat geraspte kaas over het geheel en dien het op als bijgerecht bij mexicaans eten.

Serveertip

Je kunt de geraspte kaas vervangen door verkruimelde feta kaas. Indien er mensen mee eten die niet van kaas houden kan ieder het ook toevoegen als het op een bord geserveerd is.
Buen Provecho!

Bron

Mexicaanse familie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Guillaumina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Guillaumina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top