Pasta met bacon-groentesaus (pittig)
- Italiaans, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
Heerlijk recept, de spaghetti eens een keer anders.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 el olijfolie150 g vers broodkruim
50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
2 el basilicumblaadjes, fijngehakt, + voor garnering
400 g spaghetti
Voor de saus:
1 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1 rode Spaanse peper, zonder zaad, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 courgette, in halve plakjes
1 kleine aubergine, in dobbelsteentjes
8 plakjes gerookte bacon, in stukjes
1 blik tomaten van 400 g
12 kleine champignons, gehalveerd
Basilicumblaadjes
Zout
Zwarte peper
Benodigdheden
Kookpan, hapjespanBereidingswijze
Verhit voor de saus de olie in een grote pan op matig vuur en voeg de ui, Spaanse peper en knoflook toe. Bak 5 minuten zacht, tot de ui zacht is maar niet verkleurd. Voeg courgette, aubergine en bacon toe en bak in 15 minuten gaar. Voeg tomaten, champignons en basilicum toe, proef en breng op smaak met zout en peper (niet te zuinig)! Breng een grote pan water met zout aan de kook, voeg een ½ el olie toe. Verhit intussen op hoog vuur 1 el olie in een koekenpan. Rooster al roerend het broodkruim goudbruin. Neem de pan van het vuur en meng de Parmezaanse kaas en het basilicum erdoor. Zet apart. Kook de spaghetti beetgaar. Giet af, besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en meng goed. Serveer in voorverwarmde kommetjes en schep de saus eroverheen.
Bron
Tana`s keukengeheimen
Serveertip
Bestrooi met het geroosterde broodkruim en wat gehakte basilicum.