1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Salsa Rojo

Salsa Rojo

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-2012

Ingrediënten


- Blik ontvelde tomaten 1x (of doe dit zelf met verse tomaten)
- Kleine tot middel grote ui 1x
- Half bakje koriander (SPRmarkt)
- Rode pepertjes 2x (zijn kleintjes van de C1000! niet van die lange milde dingen van andere sprmarkten)
- Peper en Zout


Verder heb je nodig


- Snijplank
- Scherp mes(je)
- Hoge maatbeker
- Staafmixer
- (Blender indien je geen staafmixer gebruikt)
- Aardewerken kom/schaaltje om in te serveren.


Pittig maken zoals je zelf wil. Saus voor bij mexicaans eten of als dip voor tortilla chips, naast de dip Guacamole (ook in mijn recepten te vinden)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de hulpmiddelen klaar.
Was je handen

Bereidingswijze

1. Doe de ontvelde tomaten inclusief sap in een hoge maatbeker (of blender)
2. Snijd een ui in grove stukken (Zodat de staafmixer het makkelijk heeft) en voeg deze toe aan de tomaten.
3. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes en voeg deze aan de tomaten toe.
4. Snijd de 2 pepertjes in grove stukken en voeg aan de tomaten toe.
5. Voeg wat peper en zout toe en pureren maar.
6. Ik warm de saus altijd even op (niet laten koken) maar dit is niet per se nodig.

Serveertip

Lekker als saus bij een mexicaans hoofdgerecht of als dip voor tortilla chips/ Quesedilla`s.

Buen Provecho!

Bron

Mexicaanse familie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Guillaumina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Guillaumina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top