Big mac

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2012
  • Big mac

    Big mac

    Big mac

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor 4-5 burgers

-400g 100% rundvlees
-hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes)
-mayonaise
-ketchup
-mosterd
-pot zoete piccalilly
-pot augurken
-ui
-ijsbergsla
-cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper)
-witte azijn of natuurazijn
-zout, peper, suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aluminium folie of bakpapier

Bereidingswijze

Snipper een halve ui en 3 augurken liefst in een Blender, houd de ingredienten apart.

De saus is belangrijk en luistert heel nauw proef vaak.

Meng 2 eetlepels mayo met 1/2 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd en ong 1 eetlepel piccalilly. Voeg 1 eetlepel (afgestreken) ui en augurk (gesnipperd) toe. Voeg een snufje zout toe en een 1,5 theelepel suiker. Voeg tenslotte een paar druppels azijn toe. Meng alles goed en proef regelmatig. Te zuur? meer suiker en piccalilly, voorzichtig met ketchup. Te zoet? iets meer azijn en/of zout, voorzichtig met mayo en mosterd. Probeer te voorkomen dat de saus naar mayo smaakt. Ik voeg meestal ook nog een klein beetje belgische mayo toe maar is niet noodzakelijk. De piccalilly smaakt als het goed is al enigszins naar de echte saus.

Doe de saus in de koelkast en laat rusten.

Snijd de hamburger broodjes zodat je ook een middendeel overhoud. Je kunt ook een onderkant van een 2e broodje gebruiken, maar dan heb je iets teveel brood `in` je burger en houdt een bovenkant over.

Snijd de sla in korte reepjes.
Snipper de rest van de ui (ditmaal iets minder fijn).
Snijd een paar plakjes augurk.

Haal het vlees uit de vriezer. Bak de burgers in voldoende olie aan beide kanten op hoog vuur gaar. Omdat ze zo dun zijn duurt dit hooguit 3 minuten. Bestrooi met een heel klein beetje zout en (fijne)peper. Dep de burgers droog op wat keukenpapier (gebruik geen vette burgers)

Grill alle lagen van de broodjes aan 1 kant. één kant moet knapperig zijn en de andere kant nog zacht.

Smeer een dun laagje saus (op kamertemperatuur) op het bodem broodje. Voeg een beetje gesnipperde ui toe, van beide niet teveel. Strooi wat sla reepjes erop, wederom niet al te veel.

Leg daaroverheen een plak cheddar en vervolgens de burger.

Dan het midden broodje, dun laagje saus, wat ui en sla reepjes en tweede burger.

Op de bovenste burger leg je 2-3 plakjes augurk, top broodje erop en klaar.

Als alles lukt smaakt deze imitatie echt bijna hetzelfde als die van de mac. Experimenteer wat met de saus en vooral doe overal niet teveel van op, dus ook niet sla en ui etc.

I`m lovin` it.

Serveertip

Franse friet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 24-09-2018

Deze meegenomen en afgelopen zaterdag gemaakt. Heerlijk vooral het sausje, de mac saus kan hier niet tegenaan. Smulgroet Els

RobD76 avatar
RobD76 21-03-2017

vorig weekend gemaakt. Erg lekker!

Senna013 avatar
Senna013 22-02-2016

Deze is zo lekker!!!! Voor herhaling vatbaar. Thx Gr Alex

Robincas30 avatar
Robincas30 17-01-2016

Suiker door het gehakt?

Lilian9 avatar
Lilian9 16-01-2016

super recept, maken we al jaren zo

jons3kids avatar
jons3kids 01-06-2014

Ga ik van de week proberen!

estherbakermans avatar
estherbakermans 27-01-2014

hallo heb deze gisteravond gemaakt ze waren heerlijk gr esther

ladydi_123 avatar
ladydi_123 02-02-2013

Een heerlijk recept, we hebben gesmuld :-)

Sunshine1975 avatar
Sunshine1975 05-11-2012

Hij is heerlijk bedankt voor het recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten