Fetakaas (2 pakjes v supermarkt) of groot blik uit turkse winkel. Gebruik in dit laatste geval 1 tot anderhalve schijf.
Loempiavellen (klein) van de toko.
Krulpeterselie
1 ei
Peper
GEEN zout want de feta is al zout genoeg.
Grote kom (mengen v ingrediënten)
Kommetje/schaaltje
Vork
Smeerkwast(je)
Snijplank
Schone handen/nagels!
Mijn variatie op de turkse sigara boregi. Iets krokanter door gebruik van loempiavellen in plaats van filodeeg.
Loepiavellen (helft v h pak) laten ontdooien onder een iets vochtige doek.
Benodigdheden en hulpmiddelen klaar zetten.
Handen wassen. (de feta gaat geheid onder je nagels zitten)
1. Prak de feta fijn in een kom tot kleine korreltjes.
2. Voeg wat peper naar smaak toe
3. Splits een ei. Voeg het eigeel toe aan de feta. Het eiwit bewaar je in een kommetje voor straks.
4. Doe 1/4 tot 1/3 van de peterselie in een beker en knip dit fijn. Voeg dit vervolgens ook toe aan de feta.
5. Meng de fetakruimels, het eigeel en de peper goed door elkaar.
6. Leg op een plank een loempiavel met de punt naar boven (je ziet een ruitvorm)
7. Leg in het midden een streep feta mengsel van 1cm dik. Houd aan beide uiteinden van de streep ongeveer 3cm over.
8. Sla de linker en rechterpunt van het loempiavel naar binnen (over de feta)
9. Sla nu de onderste punt strak over de feta heen naar boven. (ik zal nog proberen een filmpje toe te voegen ter verduidelijking)
10. Begin nu bij de fetazijde op te rollen naar de bovenste overgebleven punt (strak oprollen) en kwast het binnenste uiteinde in m eiwit om het rolletje dicht te "plakken".
11. Herhaal stap 7 t/m 10.
Zodra alle feta en loempiavellen verwerkt zijn tot rolletjes vul je een steelpan m redelijk hoge rand met olie zo ver dat het rolletje er voor de helft in ligt, en frituur je ze tot ze een goudgele kleur hebben.
Lekker als hapje of als voorgerechtje.