Aardbeientaart met chocolade

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-05-2012
  • Aardbeientaart met chocolade

    Aardbeientaart met chocolade

    Aardbeientaart met chocolade

  • Aardbeientaart met chocolade

    Aardbeientaart met chocolade

    Aardbeientaart met chocolade

Fruitige aardbeientaart met chocolade.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Biscuit:
- 100 g bloem
- 20 g maizena
- 4 eieren
- 120 g suiker
- snufje zout

Vulling:
- 200 ml slagroom
- 1 el suiker
- 2-3 flinke el aardbeienjam (zonder `stukjes`)
- Aardbeien

Afwerking:
- 250 ml mascarpone
- 30 g poedersuiker
- Pure chocoladevlokken
- Aardbeien

(Voor het totaal ongeveer 250-300 g aardbeien nodig, kleintjes zijn het makkelijkste.)

Let op: deze hoeveelheden zijn voor een vorm van 20 cm! Reken voor een `normale` 24 cm vorm de hoeveelheden om (5 eieren zijn genoeg voor 24 cm).

Materialen:
- Mixer
- Springvorm van 20 cm
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bak 1 dag van tevoren de biscuit:
- Zet een grote bak met heet water op het aanrecht.
- Doe de eieren en de suiker in een kom.
- Hou de tijd in de gaten: zet de kom in de bak met heet water en klop de eieren in 10 minuten met de mixer op de hoogste stand heel luchtig.
- Zeef en spatel (voorzichtig) de bloem, maizena en zout erdoor.
- Giet in een met bakpapier bedekte springvorm van 20 cm doorsnee (dit past net! je kan de vorm dus iets hoger maken met bakpapier) en zet in de oven, op 140 graden.
Laat de temperatuur in het eerste kwartier geleidelijk oplopen tot 180 graden en laat de cake daarna nog een kwartier op 180 graden staan (in totaal dus 30 min baktijd). Controleer of de cake gaar is met een satéprikker.

Bereidingswijze

Snijd de cake in de breedte 2x door, zodat je drie grote ronde plakken cake krijgt.

Klop de slagroom met de jam en suiker stijf. Smeer op de onderste laag cake een dikke laag, en leg daar wat plakjes aardbei op.

Leg de volgende plak cake erop en doe hetzelfde. Leg de bovenkant erop.

Klop de poedersuiker door de mascarpone en smeer dit over de bovenkant en zijkanten van de cake, zodat hij helemaal bedekt is.

Plak chocoladevlokken tegen de zijkant van de cake.
Snijd de aardbeien in tweeën en bedek de hele bovenkant van de cake hiermee.

Eet smakelijk!

(Deze taart is natuurlijk ook te maken met verschillende soorten fruit/jam, zoals op foto 2: de bosvruchtenvariant!)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

NoodleSnack avatar
NoodleSnack 31-05-2012

Hoi Marloes, Het is helemaal goed gekomen, de taart ziet er heel lekker uit. Op mijn profiel kun je er een foto van vinden :) Ik ga straks lekker een stukje er van eten. Bedankt voor het recept!

marloehoes avatar
marloehoes 31-05-2012

Okee, misschien dat uit de kraan ook wel heet genoeg is hoor, maar denk idd dat t m erin zit dat je met de mixer de bloem erdoor hebt gemixt en idd nog even hebt laten staan. Maar lijkt me leuk, ben benieuwd! :)

NoodleSnack avatar
NoodleSnack 31-05-2012

Bedankt voor je reactie Marloes :) Ik heb wel heet water gebruikt, maar gewoon uit de kraan. Toen ik de rest toevoegde had ik de kom uit het water gehaalt en met een mixer gemixt waardoor het dus is gaan zakken als ik dat zo van jou goed begrijp. Verder heb ik na het mixen ook nog de springvorm bekleed en dat duurde even. De bodem is verder perfect gelukt hoor! En ziet er erg lekker uit, alleen is hij wat te laag. Ik heb er net nog één in de oven gedaan, zonder vertraging en constant in heet water. Deze moet absoluut wel een stuk dikker worden :) Als hij helemaal af is stuur ik nog wel een berichtje als je dat leuk lijkt ^^

NoodleSnack avatar
NoodleSnack 31-05-2012

Bedankt voor je reactie Marloes :) Ik heb wel heet water gebruikt, maar gewoon uit de kraan. Toen ik de rest toevoegde had ik de kom uit het water gehaalt en met een mixer gemixt waardoor het dus is gaan zakken als ik dat zo van jou goed begrijp. Verder heb ik na het mixen ook nog de springvorm bekleed en dat duurde even. De bodem is verder perfect gelukt hoor! En ziet er erg lekker uit, alleen is hij wat te laag. Ik heb er net nog één in de oven gedaan, zonder vertraging en constant in heet water. Deze moet absoluut wel een stuk dikker worden :) Als hij helemaal af is stuur ik nog wel een berichtje als je dat leuk lijkt ^^

marloehoes avatar
marloehoes 31-05-2012

Hoi, Ja, de bodem is idd even oefenen, maar toen ik de kom heet water gebruikte is het bij mij nooit meer mislukt! Heb je dat gedaan? (Gewoon een volle waterkoker water koken en dat in bv. een grote braadpan doen, en daar de kom in zetten, dus) :). Lijkt onzin maar werkt heel goed. Verder écht de volle 10 min doorgaan met kloppen. Als je dat al gedaan had, is het vooral belangrijk om voorzichtig de bloem en maizena door het mengsel te `scheppen`, met een spatel bijvoorbeeld. Niet te fanatiek roeren, dan zakt het inderdaad in! Heb je hier wat aan? Verder kan het natuurlijk ook aan de oven liggen hoe goed het lukt..

NoodleSnack avatar
NoodleSnack 31-05-2012

Ik ben nu de bodem aan het bakken. Ik hoop dat alles goed gaat want na dat de eieren geklopt waren en ik alles had toegevoegd zakte het beslag heel snel en kreeg ik het niet meer goed omhoog. Heb je daar misschien tips voor? Ik zal laten weten of het gelukt is :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten