Asperge-Aardappelsalade "A la Flamande"

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2012

Dit is een heerlijke voorjaarssalade. Lekker bij de barbecue maar ook als maaltijd. Ik speel zelf nog wel eens met de hoeveelheden, soms wat meer asperges, soms wat meer aardappel, net waar je meer zin in hebt. Ook de hoeveelheid dressing kan je naar smaak aanpassen. Zeker als je de salade enige tijd van tevoren maakt, trekt de dressing goed in en is een beetje extra wel lekker om de salade smeuig te houden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram asperges, 500 gram (vastkokende) aardappelen, 3 eieren, 200 gram beenham, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje bieslook, grote eetlepel kappertjes, 2 grote eetlepels mayonaise, 2 grote eetlepels kwark, 1 theelepel grove mosterd, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Pannen, een grote schaal, mesje, keukenplank, lepel.

Voorbereiding

- Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een beetje zout.
- Schil de asperges en kook ze (in ca. 8 min.) beetgaar in water met een beetje zout en een beetje suiker.
- Kook de eieren (hard)
- Laat alles goed afkoelen.

Bereidingswijze

- Snijd de ham in stukjes
- Hak de peterselie en bieslook fijn
- Maak een "dressing" van de mayonaise, de kwark en de mosterd en peper
- Snijd de afgekoelde aardappelen, asperges en gepelde eieren in kleinde stukjes en doe ze samen in een grote schaal
- Voeg de blokjes ham, de verse kruiden en kappertjes toe
- Schep de "dressing" er doorheen

Laatste reacties

rat001s avatar
rat001s 14-05-2012

ga ik vanavond maken, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten