1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Asperge-Aardappelsalade "A la Flamande"

Asperge-Aardappelsalade "A la Flamande"

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2012

Ingrediënten 6 personen


500 gram asperges, 500 gram (vastkokende) aardappelen, 3 eieren, 200 gram beenham, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje bieslook, grote eetlepel kappertjes, 2 grote eetlepels mayonaise, 2 grote eetlepels kwark, 1 theelepel grove mosterd, peper en zout.


Verder heb je nodig


- Pannen, een grote schaal, mesje, keukenplank, lepel.


Dit is een heerlijke voorjaarssalade. Lekker bij de barbecue maar ook als maaltijd. Ik speel zelf nog wel eens met de hoeveelheden, soms wat meer asperges, soms wat meer aardappel, net waar je meer zin in hebt. Ook de hoeveelheid dressing kan je naar smaak aanpassen. Zeker als je de salade enige tijd van tevoren maakt, trekt de dressing goed in en is een beetje extra wel lekker om de salade smeuig te houden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een beetje zout.
- Schil de asperges en kook ze (in ca. 8 min.) beetgaar in water met een beetje zout en een beetje suiker.
- Kook de eieren (hard)
- Laat alles goed afkoelen.

Bereidingswijze

- Snijd de ham in stukjes
- Hak de peterselie en bieslook fijn
- Maak een "dressing" van de mayonaise, de kwark en de mosterd en peper
- Snijd de afgekoelde aardappelen, asperges en gepelde eieren in kleinde stukjes en doe ze samen in een grote schaal
- Voeg de blokjes ham, de verse kruiden en kappertjes toe
- Schep de "dressing" er doorheen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mamadimonica


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mamadimonica
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top