Salade van watermeloen, druiven en parmaham
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 13-05-2012
Lekker zomers
Ingrediënten 4 personen
12 blauwe druiven1 theel scherpe mosterd
1 theel honing
1 eetl vers citroensap
2 eetl milde olijfolie
zout en versgemalen peper
1 eetl olijfolie
4/6 mooie plakken parmaham of prosciutto crudo
4 plakken rijpe watermeloen, zonder pitten
1/2 zakje gemengde babyleafsla
Bereidingswijze
Meng de ingredienten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de olie en bak hier in de parmaham op lage stand krokant. Laat uitlekken op keuekenpapier. Snijd de watermeloen in gelijke parten. Schep de dressing vlak voor het serveren door de gemengde slablaadjes en verdeel dit over 4 borden. Meng de druiven en meloenpartjes eerdoor. Maal er nog wat peper over en serveer direct.
Bron
Boodschappen magazine (Jumbo)
Serveertip
Buiten eten!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties