Pilav van quinoa
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker en snel.
Ingrediënten
1 pak quinoa (graanproduct, 275 g)2 el pijnboompitten (bakje 80 g)
4 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd +
250 g winterpeen, in plakjes
300 g kipfilet, in reepjes
3 el krenten
1 zak spinazie (300 g)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2157,80 kcal |
Koolhydraten | 206,44 g |
Eiwitten | 127,40 g |
Vetten | 82,53 g |
Benodigdheden
Koekenpan, hapjespan.
Bereidingswijze
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. 3. Verhit 2 el olie in een hapjespan op middel¬hoog vuur en bak de ui en peen 10 min. Neem uit de pan. Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, peen, krenten en spinazie in delen toe en bak nog 2 min. 4. Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.
Bron
AH