Pilav van quinoa

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-05-2012
  • Pilav van quinoa

    Pilav van quinoa

    Pilav van quinoa

  • Pilav van quinoa

    Pilav van quinoa

    Pilav van quinoa

  • Pilav van quinoa

    Pilav van quinoa

    Pilav van quinoa

  • Pilav van quinoa

    Pilav van quinoa

    Pilav van quinoa

Lekker en snel.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak quinoa (graanproduct, 275 g)
2 el pijnboompitten (bakje 80 g)
4 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd +
250 g winterpeen, in plakjes
300 g kipfilet, in reepjes
3 el krenten
1 zak spinazie (300 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, hapjespan.

Bereidingswijze


Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. 3. Verhit 2 el olie in een hapjespan op middel¬hoog vuur en bak de ui en peen 10 min. Neem uit de pan. Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, peen, krenten en spinazie in delen toe en bak nog 2 min. 4. Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.

Bron

AH

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sterrenstof avatar
Sterrenstof 14-02-2014

Heel erg lekkere recept! Ik doe er alleen altijd wel (zachte) geitenkaas in stukjes gebrokkeld doorheen. Ik kruid de kipfilet wat pittiger, geeft het geheel meer smaak. Dit recept is bij ons thuis favoriet! Vooral in de zomer.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten