1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Bananenbrood

Bananenbrood

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-05-2012

Ingrediënten 4 personen


100 g zachte boter;
bloem om te bestuiven;
3 rijpe bananen;
50 g ongezouten cashew- of
pecannoten;
150 g rietsuiker;
3 eieren, losgeklopt;
1 theel. zout;
150 g zelfrijzend bakmeel,
gezeefd.


Verder heb je nodig


Cakeblik


Bananenbrood
Bananenbrood
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet een cakeblik in met een klontje van de boter en bestrooi met wat bloem. Verwarm deoven voor op 160°C.

Bereidingswijze

Prak de bananen met een vork en hak de noten fijn. Roer de rest van de boter en de suiker in een grote kom met een garde licht en romigen roer er dan de bananenpuree door. Roer de eieren er voorzichtig door en voeg het zout en inporties het zelfrijzend bakmeel toe tot een egaal beslag. Giet het beslag in de vorm en bestrooi met de gehakte noten. Bak het brood in circa 1 tot 1,5 uur gaar in het midden van de oven. Als een satéprikker er droog uitkomt, is het brood gaar. Laat het brood afkoelen tot lauw en stort het dan op een plank. Snijd in dikke plakken.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top