1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelgratin
  5. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: ingoru

  • , Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-05-2012

Ingrediënten 6 personen


1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
150 ml volle melk
125 ml slagroom
nootmuskaat
50 g gruyère (kaas)


Verder heb je nodig


(keukenmachine)
ronde taartvorm (inhoud 2 l), met bakpapier bekleed

Aardappelgratin
Aardappelgratin

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien. Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. Gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden. Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C en aardappelgratin in 10-15 min. Verwarmen

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingoru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top