Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

  • Multi-cultureel,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2012
  • Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

  • Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

  • Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

  • Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

  • Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

    Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

Een keertje weer heel anders dan een of andere bbq sausje.
Nu nog de zon!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg hamlappen, in blokjes gesneden (dit kan ook met schouderlappen, maar dan de vet spek weglaten)
vet spek, in plakjes zo groot als hamlap blokjes
plakjes ui zo groot als hamlap blokjes

VOOR MARINADE:
250 ml witte wijn
125 ml zonnebloemolie
60 ml witte azijn of helft azijn en helft zure augurkennat
1 grote ui, in halve ringen
4 teentjes knoflook, fijn
5 kruidnagels of hele gekneusde jeneverbessen
2 laurierbladen gescheurd
1 kleine scherpe gedroogde rode peper of rode pepervlokken
2 t zout
1 t vers gemalen zwarte peper

1. Meng alle marinade ingrediënten in een glazen of plastiek bak.
2. Meng vleesblokjes door marinade.
3. Laat vlees tenminste 8 uur marineren (24 uur is beter)
4. Keer vlees af en toe voor sappen om weer te verspreiden.

BEREIDING VAN VLEES:
5. Rijgt om en om ui plakjes, spek, vleesblokjes aan vlees pennen of stokjes.
6. Rooster Shashlyk op houtskool vuur of grill in oven terwijl je het met overgebleven marinade insmeren.
7. Ze zijn gaar als vlees niet meer roze is in midden. (vooral niet te lang en daardoor te droog roosteren)

Drink er rode wijn bij.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bijgerechten:

Gegrilleerd groente spiesen
(genoeg voor 6 personen)
65 ml olijfolie
1 t gedroogde tijm
1/4 t zout
1/4 t zwarte peper
kleine uitjes, met schil voor 3 min gekookt en erna gepeld
2 groene paprika`s, in plakjes
2 rode paprika`s, in plakjes

lente-ui ringen voor garnering

1. Meng tijm, olijfolie, zout en peper in een mengkom en laat een 1/2 uurtje staan voor de smaken om goed te mengen.
2. Meng groente door kruidenolie en rijgt groente om en om aan saté pennen of stokjes. (zo 6 spiesen)
3. Rooster groente spiesen aan alle kanten tot gaar. (zo 5 min.)
4. Garneer spiesen met lente-ui ringetjes en serveer warm.

Dit is heel lekker en op deze manier klaargemaakt krijgt te groenten een licht verkoold smaak.

Gegrilleerd en gemarineerd aubergine plakken
1 grote lange aubergine in plakken in lengte gesneden
olijfolie

1. Wentel aubergine plakken door olie.
2. Grilleer aubergine plakken op grillpan.

VOOR MARINADE:
knoflook, fijn
olijfolie
bieslook, fijn
zout
zwarte peper

3. Meng gegrilleerde aubergine plakken door marinade en laat voor 15-30 min. marineren.
4. Serveer op kamer temperatuur.

Nieuwe Aardappelen gerookt op bbq
kleine nieuwe aardappelen, in schil gaar gekookt en erna gepeld.
zachte boter
peterselie of dille, fijn

1. Doen een droge pan op bbq en maak pan warm. Ik heb een gietijzer pan speciaal voor de bbq.
2. Doen aardappeltjes in droge pan en bak tot ze begin kleuren en de geur van de rook overnam. (deze geur kunt je versterken door wat kruiden als tijm, rozemarijn en oregano op kolen te gooi)
3. Doen aardappeltjes in mengbak en meng zachte boter door warme aardappel en erna meng jij de peterselie of dille erdoor.

Gemarineerd Koolsalade
(genoeg voor 6 personen)
1 kg geschaafde witte kool
2 middelgroot wortelen geraspt of in reepjes gesneden
1 ui, fijn
125 ml zonnebloemolie
65 ml witte azijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 t zout
1 t grof gemalen zwarte peper

1. Doen kool in een kookpan en overdek het met kookwater.
2. Laat kool voor 3 min blancheer in water en giet water erna af en spoel kool koud.
3. Laat kool goed uitlekken.
4. Meng kool, ui en wortelen door elkaar.
5. Maak een dressing van overige ingrediënten en meng door kool-mengsel.
6. Marineer koolsalade voor 12 tot 24 uur terwijl je af en toe alles weer door elkaar roeren.
7. Lek koolsalade uit van overtollige vocht en serveer op kamertemperatuur.

Bron

Proeven en experimenteren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

greetje075 avatar
greetje075 12-05-2012

hoi, Deon hoe laat verwacht je ons. groet margreet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten