Nasi Senang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2012
  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

  • Nasi Senang

    Nasi Senang

    Nasi Senang

Dit recept heeft mijn moeder jaren geleden geleerd van een indonesische vrouw, onder de naam nasi putih. Zo heeft het jaren geleefd in ons gezin, tot ik er achter kwam dat putih gewoon wit betekent. Ik heb daarom de naam veranderd in nasi senang, wat zoveel als gelukkig of genieten betekent. Dit is het gevoel wat deze maaltijd bij mij oproept bij het eraan denken, het bereiden, maar bovenal het opeten ervan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700gram hamlappen
2 kleine blikken haring in tomatensaus
1 zakje groenten en specerijen mix voor nasi goreng (improba of conimex)
1 dl melk
Olie
1 blik sperziebonen
300gr gesneden witte kool
3 grote uien, in halve ringen gesneden
300 gr rijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
diverse pannen

Bereidingswijze

Kook de rijst

Snijdt het vlees in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm
Verhit de olie in een ruime braadpan
Braad het vlees op middelhoog vuur aan en laat het dan op laag vuur garen
Voeg de groenten en specerijen mix zo uit de verpakking toe, dus niet eerst laten wellen
Goed mengen met het vlees
Voeg de haring in tomatensaus en melk toe en roer door
Laat nog even verder pruttelen, tot de haring bij het roeren lekker uiteen valt

Bak ondertussen de uien in olie in een koekenpan
Stoom (of kook) de witte kool gaar en voeg deze dan toe aan de gebakken uien en laat even meebakken
Laat de sperziebonen in een pannetje warm worden
Serveer de rijst in het midden van een diep bord en schep het vlees/vismengsel, het ui/koolmengsel en de sperziebonen er omheen.
Selamat makan.

Bron

m`n moeder

Serveertip

Verdubbel de hoeveelheden en nodig familie of vrienden uit om mee te eten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten