1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel en Venkelpuree

Aardappel en Venkelpuree

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2012

Ingrediënten 2 personen


- 300 gram aardappelen
- 3 tenen knoflook
- 1 grote venkelknol
- olijfolie
- 0,75dl halfvolle melk, warm
- nootmuskaat
- zout & peper


Verder heb je nodig


Pan, staafmixer


Aardappel/Venkel puree
Aardappel/Venkel puree

Lekkere puree voor bij vlees of vis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, knoflooktenen pellen

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen met de gepelde knoflook zo′n 20 min.
2. Bewaar het veerachtige loof van de venkel. Snij de knol in stukken. Verhit in een pan de olijfolie. Voeg de venkel toe en laat het circa 25 min. smoren op zacht vuur, totdat de venkel zacht is.
3. Giet de aardappelen af en pureer ze samen met de knoflook
4. Haal de venkel uit de pan en pureer dit.
5. Roer de venkelpuree en de aardappelpuree door elkaar.
6. Voeg de warme melk toe, meng het geheel nogmaals goed door elkaar.
7. Doe er peper & zout en de nootmuskaat naar eigen smaak in.
8. Verwarm het nog even en garneer het met de venkelloof

Bron

Familie recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agmahe


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agmahe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top