- 300 gram aardappelen
- 3 tenen knoflook
- 1 grote venkelknol
- olijfolie
- 0,75dl halfvolle melk, warm
- nootmuskaat
- zout & peper
Pan, staafmixer
Lekkere puree voor bij vlees of vis.
Aardappelen schillen, knoflooktenen pellen
1. Kook de aardappelen met de gepelde knoflook zo′n 20 min.
2. Bewaar het veerachtige loof van de venkel. Snij de knol in stukken. Verhit in een pan de olijfolie. Voeg de venkel toe en laat het circa 25 min. smoren op zacht vuur, totdat de venkel zacht is.
3. Giet de aardappelen af en pureer ze samen met de knoflook
4. Haal de venkel uit de pan en pureer dit.
5. Roer de venkelpuree en de aardappelpuree door elkaar.
6. Voeg de warme melk toe, meng het geheel nogmaals goed door elkaar.
7. Doe er peper & zout en de nootmuskaat naar eigen smaak in.
8. Verwarm het nog even en garneer het met de venkelloof
Familie recept
50anita 30-11-2012
Deze venkel puree was om te smullen kom tot deze conclusie omdat de kookpan helemaal leeg was!!! Januari krijg ik gasten en dan staat dit bij het menu op tafel.