Italiaanse maaltijdsalade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-05-2012
  • Italiaanse maaltijdsalade

    Italiaanse maaltijdsalade

    Italiaanse maaltijdsalade

Overheerlijke maaltijdsalade voor als hoofdgerecht of eventueel als bijgerecht !!!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
300 gr rucola melange
2 rode uien
250 gr cherrytomaten
10 zongedroogde tomaten
1 komkommer
4 el kappertjes
4 el pijnboompitten
geraspte parmezaanse kaas
200 gr pasta (bijv. schelpjes of penne)
400 gr kipfilet
Peper en zout
Dressing:
1 el yogonaise
1 a 2 teentjes knoflook
olie van zongedroogde tomaten
scheutje walnootolie
italiaanse kruiden
1 tl balsamico azijn

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pasta al dente koken en kort afspoelen onder koud water
Kipfilet in blokjes snijden
Cherrytomaten in 4-en snijden
Zaadlijsten uit komkommer verwijderen en vervolgens in blokjes snijden
Uien fijn snijden en afspoelen (zodat ze minder scherp zijn)
Zongedroogde tomaten snijden
Kappertjes fijn snijden

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een koekepan
Bak de kipfilet in olie met peper en zout rondom bruin en gaar.
Neem 2 saladeschalen en verdeel alle ingredienten behalve de dressing over de schalen. Voor een betere smaakopname moet de pasta nog warm zijn. Meng vervolgens de ingredienten voor de dresseng in een kopje. Maak deze dressing 2 x dus 1 per schaal. Doe dit vervolgens bij de salade en vermeng alles goed. Vervolgens de parmezaanse kaas over de salade heen raspen of ernaast in een bakje serveren. Eet smakelijk !!!!!

Serveertip

Alle hoeveelheden zijn naar eigen smaak aan te passen. Heerlijk met wat vers stokbrood of ciabatta brood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten