Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Cake
  5. Australische Cake

Australische Cake

Door: alie2

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-05-2012

Ingrediënten 8 personen


100 gram Rozijnen,
200 gram Boter,
175 gram witte Basterdsuiker,
1 bakje geraspte Kokos[55 gram],
2 Eieren,
2 eetlepels stroop,
200 gram zelfrijzend Bakmeel,
Poedersuiker.



Het heeft meer weg van een stevige koek dan cake,maar het is heerlijk.
Vervang de rozijnen eens door gedroogde Cranberries.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de rozijnen 15 min. in kokend water.
Verwarm de oven op 180*C.
Bekleed de bodem van een springvorm[24cm] met bakpapier.

Bereidingswijze

Laat de rozijnen uitlekken in een zeef.
Smelt de boter in een steelpan.
Meng de rozijnen,suiker,kokos,eieren,stroop en het meel in een kom.
Voeg de boter toe en meng het tot beslag.
Schenk dit in de springvorm en bak het midden in de oven.
Ongeveer 35 min.
Controleer met een sateprikker of het gaar is.
Laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Lekker met slagroom waar een beetje amandelessence is toegevoegt.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alie2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top