Australische Cake

  • Australisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-05-2012
  • Australische Cake

    Australische Cake

    Australische Cake

Het heeft meer weg van een stevige koek dan cake,maar het is heerlijk.
Vervang de rozijnen eens door gedroogde Cranberries.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
100 gram Rozijnen,
200 gram Boter,
175 gram witte Basterdsuiker,
1 bakje geraspte Kokos,
2 Eieren,
2 eetlepels Stroop,
200 gram zelfrijzend Bakmeel,
Poedersuiker.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de rozijnen 15 min. in kokend water.
Verwarm de oven op 180*C.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

Bereidingswijze

Laat de rozijnen uitlekken in een zeef.
Smelt de boter in een steelpan.
Meng de rozijnen,suiker,kokos,eieren,stroop en het meel in een kom.
Voeg de boter toe en meng het tot beslag.
Schenk dit in de springvorm en bak het midden in de oven.
Ongeveer 35 min.
Controleer met een sateprikker of het gaar is.
Laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker met slagroom waar een beetje amandelessence is toegevoegt.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 16-02-2013

Zoveel goede reacties.Ik neem je cake graag mee om een keer te maken. Bedankt voro het recept. Groetjes, Petra

ArualB avatar
ArualB 16-02-2013

Net van zitten smullen, heerlijk!

Stephanie1990 avatar
Stephanie1990 27-01-2013

Dit is een heerlijke cake! Kan ook worden gemaakt met honing in plaats van stroop

ArualB avatar
ArualB 16-05-2012

Lijkt me lekker, ik neem hem mee. Groetjes, Laura

deonart avatar
deonart 10-05-2012

lijk wel zuid-afrikaans leuk recept Deon

adeline43 avatar
adeline43 10-05-2012

lijkt mij een heerlijke variatie, neem je recept mee.Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten