tiramisu met aardbeien en limoncello

  • 30-60 min.

heerlijk romige italiaanse tiramisu maar dan met aardbeien en witte chocolade.

Deel dit recept

Ingrediënten
6 eidooiers
125 gr suiker
500 gr mascarpone
250 gr slagroom (geklopt)
Alles samen mengen

1 pak lange vingers
1 bakje aardbeien
200 ml sinaasappelsap
1 borrelgaasje limoncello
witte chocolade schaafsel



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

roer de dooiers los met de suiker, klop de slagroom stijf. meng de sinaasappelsap met de limoncello.
was de aardbeien, ontkroon ze en snijd ze in plakjes.

Bereidingswijze

meng nu de dooiers, mascarpone en room doorelkaar.
leg in de schaal, de lange vingers en besprinkel met het sinaasappelsap, hier over een deel van de room en daarop wat aardbeien, vervolgens doe je de volgende laag het zelfde, lange vingers,sap,room aardbeien.
enz tot alles op is eindig met de aardbeien.
laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.

Serveertip

bestrooi de boven kant met witte chocolade schaafsel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

patisjeetje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten