tiramisu met aardbeien en limoncello
- 30-60 min.
heerlijk romige italiaanse tiramisu maar dan met aardbeien en witte chocolade.
Ingrediënten
6 eidooiers125 gr suiker
500 gr mascarpone
250 gr slagroom (geklopt)
Alles samen mengen
1 pak lange vingers
1 bakje aardbeien
200 ml sinaasappelsap
1 borrelgaasje limoncello
witte chocolade schaafsel
Voorbereiding
roer de dooiers los met de suiker, klop de slagroom stijf. meng de sinaasappelsap met de limoncello.
was de aardbeien, ontkroon ze en snijd ze in plakjes.
Bereidingswijze
meng nu de dooiers, mascarpone en room doorelkaar.
leg in de schaal, de lange vingers en besprinkel met het sinaasappelsap, hier over een deel van de room en daarop wat aardbeien, vervolgens doe je de volgende laag het zelfde, lange vingers,sap,room aardbeien.
enz tot alles op is eindig met de aardbeien.
laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.
Serveertip
bestrooi de boven kant met witte chocolade schaafsel.