6 eidooiers
125 gr suiker
500 gr mascarpone
250 gr slagroom (geklopt)
Alles samen mengen
1 pak lange vingers
1 bakje aardbeien
200 ml sinaasappelsap
1 borrelgaasje limoncello
witte chocolade schaafsel
Heerlijk romige italiaanse tiramisu maar dan met aardbeien en witte chocolade.
Roer de dooiers los met de suiker, klop de slagroom stijf. meng de sinaasappelsap met de limoncello.
was de aardbeien, ontkroon ze en snijd ze in plakjes.
Meng nu de dooiers, mascarpone en room doorelkaar.
leg in de schaal, de lange vingers en besprinkel met het sinaasappelsap, hier over een deel van de room en daarop wat aardbeien, vervolgens doe je de volgende laag het zelfde, lange vingers,sap,room aardbeien.
enz tot alles op is eindig met de aardbeien.
laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de boven kant met witte chocolade schaafsel.
carolientje61 09-07-2013
Hoi, het is een tijdje geleden dat ik je recept mee heb genomen. Vandaag pas gemaakt en er van gesmuld. Echt erg lekker.
carolientje61 15-09-2012
neem het recept van je me. Klinkt erg lekker. Weer eens wat anders dan de "gewone" tiramisu, die overigens erg lekker is. Dank je wel!
adeline43 10-05-2012
hhhmmm....dit klinkt ook lekker en ik heb nog limoncello in de kast staan.Ik neem je recept mee en ga het zeker maken. Groetjes, Adeline