1. Home
  2. Recepten
  3. kogel bonbons

kogel bonbons

Door: patisjeetje

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-05-2012

Ingrediënten 6 personen


Cakeresten
Een scheutje Rum
Abrikozenjam 1 pak pure hagelslag
2 repen pure chocolade




kogel bonbon
kogel bonbon

Heb je kruimels cake over van een taart of van pop cakes, gebruik dan dit eens voor makkelijke bonbons.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ballen die je gaat draaien moeten dus lekker plakken, maar niet te nat worden van de jam, dus doe beetje bij beetje de jam er door tot je de juiste verhouding hebt gevonden.

Bereidingswijze

Meng de cakeresten, samen met een scheutje rum en naar smaak abrikozenjam in een keukenmachine tot een smeuïg mengsel.
Smelt 2 repen pure chocolade in een pannetje. Doe de hagelslag in een kom. Maak van het deeg een aantal mooie bolletjes met bijvoorbeeld een ijsschep.
Haal de deegballen door de chocoladesaus en daarna door de hagelslag. Laat de bakkersballen in de koelkast koelen.

Serveertip

Ook lekker met frambozenjam, deze wel even zeven voor je ze door de kruimels mengt.

Bron

Life4you



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top