Arabische Appelbollen
- 30-60 min.
verrassend anders en toch heel lekker.
Ingrediënten 4 personen
4 appels2 Vijgen
15 g Pijnboompitten
3 el Honing
2 Granaatappel
1 el Kaneel
1 tl Komijn
30 g Citroenschilrasp
4 Dadels, fijngesneden
rozenwater
poedersuiker
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
boter
4 ramekins (of aluminium taartvormpjes)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schil de appels , snij het kanpje erap en hol deze uit.
Schil de vijgen en granaatappel en doe deze in een kom. Meng deze met de pijnboompitten, kaneel, komijn en dadels. Voeg nu de honing en citroenrasp toe, samen met het rozenwater. Meng dit alles goed. Vul de appels met het fruitmengsel. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller, zet de appels in het midden en vouw ze aan de bovenkant dicht. Druk voorzichtig aan. Kluts het ei, besmeer er de bovenkant van de appelbollen mee en bestrooi met wat poedersuiker. Vet de ramekins in en zet de appelbollen erin. Zet ze op een bakplaat en bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar
Bron
life4you