Arabische Appelbollen

  • 30-60 min.
  • Arabische Appelbollen

    Arabische Appelbollen

    Arabische Appelbollen

verrassend anders en toch heel lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 appels
2 Vijgen
15 g Pijnboompitten
3 el Honing
2 Granaatappel
1 el Kaneel
1 tl Komijn
30 g Citroenschilrasp
4 Dadels, fijngesneden
rozenwater
poedersuiker
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
boter
4 ramekins (of aluminium taartvormpjes)



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schil de appels , snij het kanpje erap en hol deze uit.
Schil de vijgen en granaatappel en doe deze in een kom. Meng deze met de pijnboompitten, kaneel, komijn en dadels. Voeg nu de honing en citroenrasp toe, samen met het rozenwater. Meng dit alles goed. Vul de appels met het fruitmengsel. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller, zet de appels in het midden en vouw ze aan de bovenkant dicht. Druk voorzichtig aan. Kluts het ei, besmeer er de bovenkant van de appelbollen mee en bestrooi met wat poedersuiker. Vet de ramekins in en zet de appelbollen erin. Zet ze op een bakplaat en bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar

Bron

life4you

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

patisjeetje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten