Plenty paddenstoelen en kruiden
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit is een recept uit het boek van Ottolenghi. Een geweldig leuk boek voor iedereen die graag kookt met groenten en kruiden en daar hoef je echt niet persé een vegetariër voor te zijn! HIER kan je eventueel de kookboekrecensie lezen. In dit recept véél paddenstoelen en kruiden, vandaar mijn naam voor het gerecht dat Ottolengi zelf "Pakketje met wilde paddenstoelen" noemt. Wilde paddenstoelen in Nederland, ze zijn er wel en zeker in de herfst, maar wij zullen het toch vaak met gekweekte paddenstoelen moeten doen. In de herfst/winter is het aanbod paddenstoelen anders dan in voorjaar/zomer. Maak afhankelijk van het jaargetijde en je eigen voorkeuren een lekker mengsel, zou ik zeggen. Je kunt natuurlijk ook een aantal gedroogde, voorgeweekte exemplaren toevoegen. *Voor een lactosevrije/koemelkvrije versie gebruik je room van rijstmelk, sojaroom of een andere lactosevrije roomsoort
Ingrediënten 4 personen
600 gram paddenstoelen, diverse soorten200 gram in de schil gekookte krieltjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
8 el fijngehakte kervel (bruto gewicht bosje van 75 gram)
4 el fijngehakte dragon (bruto gewicht 1/2 bos van 75 gram)
4 el slagroom*
2 el Ricard of Pernod
zout en zwarte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 247,83 kcal |
Koolhydraten | 26,41 g |
Eiwitten | 13,30 g |
Vetten | 6,59 g |
Benodigdheden
bakpapier en keukentouw
Voorbereiding
Verhit de oven tot 200C. Knip vier vierkante stukken bakpapier van 35x35 cm. Veeg de paddenstoelen schoon en verwijder de steeluiteinden. Laat de kleine exemplaren heel, snijd de grotere in stukken. Snijd de krieltjes in stukken van 1 cm dik.
Bereidingswijze
Vermeng alle ingrediënten met de hand in een grote schaal. Voorzichtig, zodat de paddenstoelen niet breken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel het mengsel over de stukken bakpapier. Til de randen op en breng ze boven de vulling naar elkaar toe tot een stevig bundeltje. Bind de bundels met keukengaren dicht en zet ze op de bakplaat.
Bak de pakketjes 17 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze 1 minuut rusten. Dien de gesloten pakketjes op zodat iedereen aan tafel zijn eigen pakje kan openen.
Bron
Plenty van Ottolenghi
Serveertip
- Bij de vegetarische maaltijd; rijst met gezouten, geroosterde pompoen- of pijnboompitten
- Ook lekker met witte asperges en een stukje vis
Om je een idee te geven over de diverse soorten paddenstoelen: www.portabella-paddenstoelen.nl