Plenty paddenstoelen en kruiden

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

  • Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

  • Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

  • Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

  • Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

    Plenty paddenstoelen en kruiden

Dit is een recept uit het boek van Ottolenghi. Een geweldig leuk boek voor iedereen die graag kookt met groenten en kruiden en daar hoef je echt niet persé een vegetariër voor te zijn! HIER kan je eventueel de kookboekrecensie lezen. In dit recept véél paddenstoelen en kruiden, vandaar mijn naam voor het gerecht dat Ottolengi zelf "Pakketje met wilde paddenstoelen" noemt. Wilde paddenstoelen in Nederland, ze zijn er wel en zeker in de herfst, maar wij zullen het toch vaak met gekweekte paddenstoelen moeten doen. In de herfst/winter is het aanbod paddenstoelen anders dan in voorjaar/zomer. Maak afhankelijk van het jaargetijde en je eigen voorkeuren een lekker mengsel, zou ik zeggen. Je kunt natuurlijk ook een aantal gedroogde, voorgeweekte exemplaren toevoegen. *Voor een lactosevrije/koemelkvrije versie gebruik je room van rijstmelk, sojaroom of een andere lactosevrije roomsoort

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram paddenstoelen, diverse soorten
200 gram in de schil gekookte krieltjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
8 el fijngehakte kervel (bruto gewicht bosje van 75 gram)
4 el fijngehakte dragon (bruto gewicht 1/2 bos van 75 gram)
4 el slagroom*
2 el Ricard of Pernod
zout en zwarte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 247,83 kcal
Koolhydraten 26,41 g
Eiwitten 13,30 g
Vetten 6,59 g
Benodigdheden

bakpapier en keukentouw

Voorbereiding

Verhit de oven tot 200C. Knip vier vierkante stukken bakpapier van 35x35 cm. Veeg de paddenstoelen schoon en verwijder de steeluiteinden. Laat de kleine exemplaren heel, snijd de grotere in stukken. Snijd de krieltjes in stukken van 1 cm dik.

Bereidingswijze

Vermeng alle ingrediënten met de hand in een grote schaal. Voorzichtig, zodat de paddenstoelen niet breken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel het mengsel over de stukken bakpapier. Til de randen op en breng ze boven de vulling naar elkaar toe tot een stevig bundeltje. Bind de bundels met keukengaren dicht en zet ze op de bakplaat.
Bak de pakketjes 17 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze 1 minuut rusten. Dien de gesloten pakketjes op zodat iedereen aan tafel zijn eigen pakje kan openen.

Bron

Plenty van Ottolenghi

Serveertip

- Bij de vegetarische maaltijd; rijst met gezouten, geroosterde pompoen- of pijnboompitten
- Ook lekker met witte asperges en een stukje vis

Om je een idee te geven over de diverse soorten paddenstoelen: www.portabella-paddenstoelen.nl

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jokevd1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten