1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Saus
  5. De enige echte eigen ambachtelijke BBQ saus

De enige echte eigen ambachtelijke BBQ saus

  • Wereld, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2012

Ingrediënten


1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel suiker
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels rode wijn azijn
100 g scherpe chilipeper saus
250 ml vleesbouillon
3 eetlepels honing
Zout, peper


Verder heb je nodig


Pan en 2 hele schone potjes


Eigengemaakte saus voor op vlees, vis, kip.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereidingstijd: ong. 15 min. + ong. 30 min. kooktijd.

Bereidingswijze

De ui en knoflook schillen, in kleine blokjes snijden en in hete olie fruiten. Dan met suiker bestrooien en laten karamelliseren. De tomatenpuree er doorheen doen en met azijn afblussen. Daarna de chilipepersaus en vleesbouillon toevoegen en de saus bij geringe hitte voor ong. 30 minuten langzaam laten trekken. Af en toe rondroeren. Honing aan de bereide saus toevoegen en afsluiten met peper en zout kruiden.

Serveertip

Al het vlees, alle kip en witvis



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top