Vietnamese rolletjes

  • Slanke keuken, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2012
  • Vietnamese rolletjes

    Vietnamese rolletjes

    Vietnamese rolletjes

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
150 gram garnalen
200 gr rijstnoedels
8 rijstvellen
1 komkommer
2 wortels
1 kleine papino(exotische komkommer)
1 bosje munt
1 el basilicum
4 el ketjap
1 limoen

Voor de scherpe saus:
2 rode pepers
2 groene pepers
3 el vissaus
2 el rietsuiker
2 el rijstazijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de agrnalen schoon en was ze.
Stoom ze in 5 minuten gaar en laat ze afkoelen.
Week de rijstnoedels en de rijstvellen, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Bereidingswijze

Schil en snij ondertussen de komkommer in slierten, maak de wortels en de papino schoon en snij ze in reepjes.
Leg de stukjes garnaal, komkommer, wortel, papino en de kruiden midden op een rijstvel
Vouw de hoeken naar binnen en rol ze op.

Snijd de specerijen fijn.
Meng ze in een sauskommetje met de vissaus, de rietsuiker en de azijn.

Bron

Kookboek de slanke keuken

Serveertip

Serveer met de ketjap en de scherpe saus om de rolletjes in te dopen, en met een in kwarten gesneden limoen om over de rolletjes uit te persen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten