Gevulde paellatomaten van de grill

  • Internationaal, Buffet
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2012
  • Gevulde paellatomaten van de grill

    Gevulde paellatomaten van de grill

    Gevulde paellatomaten van de grill

Heel leuk tussengerecht (als onderdeel van smulbuffet)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g mosselen
150 ml witte wijn
4 eetlepels olijfolie
150 g kipfilet
12 kleine garnalen, zonder staart
Zout
Cayennepeper
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
150 g paellarijst
1 theelepel draadjes saffraan (voor de gele kleur)
250 ml kippenbouillon
100 g verse erwten
8 vleestomaten
1 theelepel gedroogde tijm en oregano elk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grill/oven, pan,

Voorbereiding

1 uur voorbereiding en 20 minuten bereiding.

Bereidingswijze

De mosselen in een pan met 1 eetlepel hete olijfolie fruiten, met witte wijn blussen en afgedekt ongeveer 4-5 minuten gaar laten worden. Aansluitend de mosselen afgieten, het kookvocht daarbij opvangen. De mosselen uit de schelpen losmaken. De kipfilet in blokjes snijden en met de garnalen in 1 eetlepel hete olijfolie kort braden. Met zout en peper kruiden. Opzij zetten. Sjalotten en knoflook schillen, in fijne blokjes snijden en in een pan in 1 eetlepel hete olijfolie fruiten. Rijst en saffraan toevoegen en mee laten fruiten. Het bewaarde mossel-, evenals het gevogeltekookvocht daarbij gieten, de rijst bij weinig hitte en af en toe roeren in ong. 20 minuten gaar laten worden. Dan de gare garnalen en de kipblokjes, net zoals de mosselen en erwten erdoor mengen, de paella met zout en cayennepeper op smaak brengen.

De oven op 200 C° voorwarmen. Tomaten wassen, droog deppen. Het bovenste kwart van de tomaten zoals een hoed er afsnijden. De tomaten voorzichtig met een lepel uithollen. De tomaten met de paellarijst vullen, de hoed er weer opzetten. De tomaten op de hete grill bij indirecte hitte ongeveer 15 minuten opwarmen.

Bron

Boekje Villeroy & Boch recepten om te delen

Serveertip

Bij een luxe smulbuffet

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 09-05-2012

Klinkt lekker ........maar op de foto die schelpjes ernaast, die zien er stiekem nog lekkerder uit. Groet, Roger

MandyInItaly avatar
MandyInItaly 08-05-2012

Heel mooi recept, en volgens mij echt heerlijk! In het volgende dineetje komt dit zeker op tafel! Groetjes Mandy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten