Luxe garnalensalade in een komkommervorm
- Internationaal, Buffet
- 10-20 min.
Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !
Ingrediënten 4 personen
1 komkommer voor salade20 g verse gember
1/2 rode chilipeper
200 g garnalen, gepeld
75 g mayonaise
1 theelepel kerrie
2 eetlepels verse room
zout, cayennepeper
sap van 1/2 limoen
Tuinkers (om te garneren)
Bosuitjes in fijne plakjes gesneden
Benodigdheden
Kom, scherp mes
Bereidingswijze
De komkommer schillen en in ongeveer 2,5 cm lange stukjes snijden. Komkommerstukken tot de helft uithollen en voor ongeveer 30 seconden in kokend water met wat zout leggen. Aansluitend in ijskoud water afkoelen. Het gember schillen en fijn malen. Chilipeper zo fijn mogelijk hakken. De garnalen met de mayonaise, geraspte gember, kerrie, fijn gehakte chilipeper en verse room vermengen en met zout, cayennepeper en limoensap op smaak brengen. De garnalensalade in de uitgeholde komkommer vullen en naar believen met tuinkers en bosuien garneren.
Bron
Boekje Villeroy & Boch recepten om te delen
Serveertip
Luxe serveren op een langwerpige schaal, een luxe bord of een plateau van leisteen. Leuk bij een luxe buffet of als amuses.