leuk op een luxe smulbuffet

1 komkommer voor salade
20 g verse gember
1/2 rode chilipeper
200 g garnalen, gepeld
75 g mayonaise
1 theelepel kerrie
2 eetlepels verse room
zout, cayennepeper
sap van 1/2 limoen
Tuinkers (om te garneren)
Bosuitjes in fijne plakjes gesneden
Kom, scherp mes
Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !
De komkommer schillen en in ongeveer 2,5 cm lange stukjes snijden. Komkommerstukken tot de helft uithollen en voor ongeveer 30 seconden in kokend water met wat zout leggen. Aansluitend in ijskoud water afkoelen. Het gember schillen en fijn malen. Chilipeper zo fijn mogelijk hakken. De garnalen met de mayonaise, geraspte gember, kerrie, fijn gehakte chilipeper en verse room vermengen en met zout, cayennepeper en limoensap op smaak brengen. De garnalensalade in de uitgeholde komkommer vullen en naar believen met tuinkers en bosuien garneren.
Luxe serveren op een langwerpige schaal, een luxe bord of een plateau van leisteen. Leuk bij een luxe buffet of als amuses.
Boekje Villeroy & Boch recepten om te delen
zizypha 05-12-2013
Of gewoon op bewaard klikken onder de foto v/h recept dat werkt soms toch!
zizypha 05-12-2013
Copy -Paste in Word Margrit!
rmdelvoie 05-12-2013
Hoi Alex, graag wil ik dit recept bewaren maar weet bij god niet hoe dat nu moet, ik kan het zelfs niet printen dan maar met de hand op de ouderwetse manier overschrijven. Bedankt voor je lekkere recept. Groetjes, Margrit
dancingdutch 12-08-2012
Dit was heerlijk!! Het frisse van de garnalen en de komkommer met het pittige van de chilipeper, gember en kerrie is gewoon hemels lekker!!!
alidada 27-05-2012
Ik heb het meegenomen, lijkt mij leuk om te maken. Ik heb nog geen buffet of etentje in de planning maar in ieder geval heb ik het recept. Groet, Louise