Luxe garnalensalade in een komkommervorm

  • Internationaal, Buffet
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2012
  • Luxe garnalensalade in een komkommervorm

    Luxe garnalensalade in een komkommervorm

    Luxe garnalensalade in een komkommervorm

Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 komkommer voor salade
20 g verse gember
1/2 rode chilipeper
200 g garnalen, gepeld
75 g mayonaise
1 theelepel kerrie
2 eetlepels verse room
zout, cayennepeper
sap van 1/2 limoen
Tuinkers (om te garneren)
Bosuitjes in fijne plakjes gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom, scherp mes

Bereidingswijze

De komkommer schillen en in ongeveer 2,5 cm lange stukjes snijden. Komkommerstukken tot de helft uithollen en voor ongeveer 30 seconden in kokend water met wat zout leggen. Aansluitend in ijskoud water afkoelen. Het gember schillen en fijn malen. Chilipeper zo fijn mogelijk hakken. De garnalen met de mayonaise, geraspte gember, kerrie, fijn gehakte chilipeper en verse room vermengen en met zout, cayennepeper en limoensap op smaak brengen. De garnalensalade in de uitgeholde komkommer vullen en naar believen met tuinkers en bosuien garneren.

Bron

Boekje Villeroy & Boch recepten om te delen

Serveertip

Luxe serveren op een langwerpige schaal, een luxe bord of een plateau van leisteen. Leuk bij een luxe buffet of als amuses.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 05-12-2013

Of gewoon op bewaard klikken onder de foto v/h recept dat werkt soms toch!

zizypha avatar
zizypha 05-12-2013

Copy -Paste in Word Margrit!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 05-12-2013

Hoi Alex, graag wil ik dit recept bewaren maar weet bij god niet hoe dat nu moet, ik kan het zelfs niet printen dan maar met de hand op de ouderwetse manier overschrijven. Bedankt voor je lekkere recept. Groetjes, Margrit

dancingdutch avatar
dancingdutch 12-08-2012

Dit was heerlijk!! Het frisse van de garnalen en de komkommer met het pittige van de chilipeper, gember en kerrie is gewoon hemels lekker!!!

alidada avatar
alidada 27-05-2012

Ik heb het meegenomen, lijkt mij leuk om te maken. Ik heb nog geen buffet of etentje in de planning maar in ieder geval heb ik het recept. Groet, Louise

smulantje avatar
smulantje 20-05-2012

Lijkt me een heerlijk recept, ga dit binnenkort als voorgerecht maken als ik eters krijg. Groet, Antoinette

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 18-05-2012

Super,heb binnenkort een etentje neem dit zeker mee.Dank je wel en groetjes Ineke

Fressnapf avatar
Fressnapf 09-05-2012

Dat zei ik je toch gisteren al? Ik begrijp alleen niet dat jij eters had die niet van komkommer houden, uch, maar courgette is dan een prima alternatief. Vwb de rum zou ik eerder de sherry- of whiskyfles gepakt hebben als smaakverrijker. Onbegrijpelijk dat er mensen rondlopen die een komkommer verafschuwen. Culinaire barbaren zijn dat:)

MandyInItaly avatar
MandyInItaly 09-05-2012

Ik heb gisteravond dit heerlijke receptje gemaakt, wat een smakenbom! Echt top! Ik heb er een scheutje witte rum doorheen gedaan, voor de echte cocktailsmaak en voor de helf komkommers gebruikt en voor de helft courgettes.. een supergerechtje wat ik er zeker inhoud! Bedankt Alex, top!

adeline43 avatar
adeline43 08-05-2012

Mooi idee om het zo te gaan presenteren, ik neem je recept mee.Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten