1. Home
  2. Recepten
  3. Ijs
  4. Ijshoorntjes
  5. Ice-cream cupcakes

Ice-cream cupcakes

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2012

Ingrediënten


Voor de cupcakes:
12 ijshoorntjes
200 g bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
100 g boter, op kamertemperatuur
200 g suiker
4 eieren
1,5 tl vanille-extract
175 ml melk

Voor het ijs-schuim:
6 eiwitten
220 g suiker
snufje zout
1 tl vanille-extract
en/of oranje levensmiddelenkleurstof


Verder heb je nodig


Grote ronde bakvorm
aluminiumfolie
handmixer



grote ronde bakvorm
aluminiumfolie
handmixer





grote ronde bakvorm
aluminiumfolie
handmixer




grote ronde bakvorm
aluminiumfolie
handmixer
spuitzak
ijsbolletjestang









Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Deze cupcakes zijn zo spannend dat ze niet eens meer op cupcakes lijken! In kant-en-klare ijshoortjes bak je het cupcakebeslag, dat je decoreert met een soort schuim van suiker en eiwit. Dun wordt je er dus niet van, en het is even een klusje, maar who cares: met deze traktatie steel je de show op Koninginnedagen, verjaardagen en elke andere feestelijke gelegenheid!


Verwarm de oven voor op 180 graden. Wikkel 3 lage aluminiumfolie om de bakvorm en maak er met een prikker 12 gaatjes in, met voldoende tussenruimte. Druk de ijshoorntjes voorzichtig in deze gaatjes, zodat de bovenste 2-3 cm er boven uit steekt. Zeef voor het cupcakebeslag de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop met de handmixer de boter met de suiker licht en luchtig. Voeg het vanille-extract toe. Klop er een voor een de eieren door, afgewisseld met scheutjes melk. Spatel er met de hand de bloem door. Vul de hoorntjes met 2-3 eetlepels van het beslag. Laat in ca 20 minuten in de oven gaar worden. Draai de vorm halverwege een keer een slag, zodat alle gevulde hoorntjes even snel gaar worden. Laat afkoelen.
Doe voor het schuim de eiwitten samen met de suiker en het zout in een vuurvaste kom en verwarm al kloppend met de handmixer au bain-marie. Blijf verwarmen en kloppen tot de suiker volledig is opgelost. Haal de kom uit de pan en blijf minutenlang kloppen, tot er zachte pieken ontstaan en het mengsel glanzend en luchtig is, en helemaal is afgekoeld. Voeg het vanille-extract en/of de kleurstof toe. Gebruik een ijsbolletjestang of een spuitzak om het schuim op de hoorntjes te scheppen. Decoreer naar wens.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Anders



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nadiaatje1989


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nadiaatje1989
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top