1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Hartige cakejes met olijven, pistache en geitenkaas

Hartige cakejes met olijven, pistache en geitenkaas

Door: renate999

  • Frans, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2012

Ingrediënten 8 personen


Voor 8 cakejes

150 gr bloem
9 gr bakpoeder
150 gr zachte geitenkaas
90 gr olijven zonder pit (ik gebruik Kalamata)
40 gr gepelde pistache noten
3 eieren (kleine, ong. 150 gr bij elkaar)
90 ml olijfolie
60 ml melk
30 gr yoghurt
peper
1 tl thijm



Hartige cake met een goede luchtige, kruimelige structuur. Makkelijk te maken en met de vulling kun je volop varieeren!

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Als je geen siliconenvorm gebruikt, de bakvorm voorzien van papieren muffinvormpjes.

Bereidingswijze

- Mix de bloem en het bakpoeder in een kom.
- Dep de olijven droog met keukenpapier.
- Hak de geitenkaas, olijven en pistachenoten in stukjes. Roer ze door de bloem.
- Klop de eieren tot ze licht en luchtig zijn.
- Voeg olie, melk en yoghurt, peper, thijm en de bloemmix toe aan de eieren. Mix de ingrediënten voorzichtig met een spatel, als je te hard roert wordt de cake niet luchtig.
- Verdeel de mix over de bakvorm. Bak in 20-25 minuten lichtbruin.

Serveertip

Lauwwarm of op kamertemperatuur het lekkerst. Past goed bij een salade!

Met de vulling kun je varieeren.
Neem bijvoorbeeld groene olijven met blokjes ham en pijnboompitten; gedroogde tomaten met italiaanse kruiden - bestrooi de cakejes met parmezaanse kaas.
Kies niet te veel ingredienten - 2 of 3 met evt. een theelepel kruiden erbij wordt `t lekkerst.
Neem geen hele natte ingredienten (blokjes courgette ofzo).
Belangrijk is dat de vulling eerst door de bloem wordt gemengd - dit voorkomt dat de vulling naar de bodem van de cakejes zakt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top