Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Champignonsaus

Champignonsaus

Door: henny_b_b

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-05-1999

Ingrediënten


20 g boter
250 g champignons
2 sjalotten
1 dl witte wijn
1/8 l slagroom
2 tl maizena
zout
versgemalen peper
1 el gehakte peterselie
50 g boter



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de champignons in plakjes, snipper de sjalotten.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en fruit al roerend de champignons en sjalotten. Voeg de wijn toe en roer er de slagroom door. Laat het mengsel ca. 5 min. zachtjes koken. Maak de maizena aan met wat water en roer dit door het champignonmengsel tot de saus licht gebonden is. Breng de saus op smaak met zout, peper en gehakte peterselie. Haal de pan van het vuur en klop er met kleine stukjes tegelijk de 50 g boter door.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top