1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Soep
  5. Snijbiet soep

Snijbiet soep

Door: alinda3

  • Vegetarisch, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-05-2012

Ingrediënten 4 personen


750 gr snijbiet (of wilde biologische spinaziebladeren)
1 grote ui
1 l. groentebouillon
flinke scheut (koks)room
boter


Verder heb je nodig


Staafmixer
wok

Snijbiet soep

reusachtige snijbiet bladeren (verkrijgbaar op de biologische groenteafdeling)

reusachtige snijbiet bladeren (verkrijgbaar op de biologische groenteafdeling)

Verrassend soepje met de vergeten groente snijbiet. Bedriegend eenvoudig.
Snijbiet is ook heerlijk in de groentetaart, op de pizza en door de pasta

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui, was de snijbiet bladeren en slinger droog

Bereidingswijze

Bak de gesnipperde ui. Voeg de snijbiet toe tot deze is geslonken en voeg dan de rest van de groente toe. Stoof de groente ca. 2 minuten en voeg de bouillon toe. Maak glad met de staafmixer, voeg een flinke scheut room toe, laat nog 1 minuutje koken en serveer.

Serveertip

Lekker met gefrituurde uitjes of met een fijngehakt hardgekookt eitje



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alinda3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top