1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Raapstelensoep

Raapstelensoep

  • Vegetarisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2012

Ingrediënten 4 personen


3 bosjes raapstelen
1 ui
3 grote aardappelen
1,5 l. groentebouillon (evt. kippenbouillon)
80 g basmatirijst
1 theel kerriepoeder
boter
2 hardgekookte eieren


Verder heb je nodig


Staafmixer
eiersnijder


Raapstelen soep

3 bosjes biologische raapstelen

3 bosjes biologische raapstelen

Verrassend soepje met de vergeten groente raapstelen. Bedriegend eenvoudig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels en snijd in blokjes. Schil en snipper de ui. Verwijder de wortels van de bosjes raapsteel, snijd grof. Was en laat de groente in het water staan.

Bereidingswijze

Fruit de ui en de kerriepoeder in de gesmolten boter ca 2 minuten. Giet langzaam de warme bouillon op en voeg de aardappelblokjes en de rijst toe. De soep ca. 30 min zachtjes koken. Raapsteeltjes met aanhangend water erbij doen. Soep opnieuw aan de kook brengen en pureren. Nog 1 minuutje laten doorkoken en serveren.

Serveertip

Garneer met enkele theelepels fijngehakt ei en dien zo de hete soep op

Bron

Odin.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alinda3


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alinda3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top