1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Courgette-walnoten-yoghurt dip (Cevizli Kabak)

Courgette-walnoten-yoghurt dip (Cevizli Kabak)

  • Turks, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-05-2012

Ingrediënten


2 middelgrote courgettes, gewassen en geraspt
5-6 eetlepes extra vergine olijfolie
2 eetlepels bloem
4 walnoten, fijngehakt
1/2 kop romige dikke yoghurt (ja ja, die Turkse met 10% vet)
1-2 teentjes knoflook, fijngewreven met wat zout
Zout & peper

Garnering:
Extra vergine olijfolie
1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
Dille (vers), fijngehakt



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sauteer de courgette in de olijfolie op middelhoog vuur, circa 5 minuten. Voeg de bloem toe (is om het gerecht wat dikker te maken, je mag het ook weglaten).
Sauteer nog 2-3 minuten, onder af en toe roeren. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Voeg de yoghurt, knoflook, walnoten toe plus zout en peper naar smaak. Doe het mengsel in een kom. "Cirkel" er wat olie overheen en sprenkel dan de chilivlokken en dille erover.

Serveertip

Serveer als appetizer met geroosterde pidebroodjes of crackers.

Bron

Http://english.turkishcookbook.com/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buonaforchetta


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buonaforchetta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top