Lang leve de sixties:nasi goreng met ei en saté en ei

  • Indonesisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2012
  • Lang leve de sixties:nasi goreng met ei en saté en ei

    Lang leve de sixties:nasi goreng met ei en saté en ei

    Lang leve de sixties:nasi goreng met ei en saté en ei

  • Lang leve de sixties:nasi goreng met ei en saté en ei

    Lang leve de sixties:nasi goreng met ei en saté en ei

    Lang leve de sixties:nasi goreng met ei en saté en ei

Deze nasi is echt stijl jaren zestig! Verrukkelijk!
Let wel op: Rijst een dag van te voren maken!!!

Deel dit recept

Ingrediënten


    1 pak Lassi toverrijst (of andere langkorrelige rijst), een dag van tevoren gekookt
    300 gram hamlappen, in blokken van 2×2 cm
    1 ons ham, in reepjes
    1 ei per persoon, als laatst te bakken als spiegelei
    1 ei, als dunne omelet gebakken en in reepjes gesneden
    1 ui, fijngesnipperd
    1 preitje, flinterdun gesneden
    Sambal oelek
    Ketjap manis
    Peper
    Zout
    Arachideolie
    1 pot Calvé pindakaas
    Kwart liter melk
    Klein blikje tomatenpuree
    2 maggiblokjes
    Kroepoek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de rijst: wok; pannetje; koekenpan voor de eieren; Saté stokjes

Voorbereiding


    Kook de rijst een dag van tevoren volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat de rijst uitwasemen en zet haar weg, zonder deksel, niet in de koelkast

Bereidingswijze


    Laat 3 saté stokjes per persoon weken in koud water


    Volgende dag:
    Bestrooi de blokken hamlappen met peper en zout. Laat dit even intrekken.
    Doe vier à zes eetlepels arachideolie in een wok en verhit de olie.
    Bak de helft van de hamlappen snel bruin, maximaal drie minuten, haal de gebakken hamlappen uit de wok, laat de arachideolie weer op temperatuur komen en herhaal de procedure bij de overgebleven helft van de hamlappen.
    Rijg de hamlappen aan de satéstokjes.
    Schep de pindakaas in een pannetje en voeg wat melk toe. Verhit onder middelmatig vuur. Goed roeren. Voeg wat sambal en de tomatenpuree toe. Voeg de maggiblokjes toe. Voeg onder goed roeren zoveel melk toe dat je een smeuïge saus krijgt. Voeg wat ketjap toe. Voeg de saté toe, zodat het vlees onder de saus blijft. Zet het vuur laag.

    Controleer of er nog genoeg olie in de wok zit, voeg anders olie bij en verhit die.
    Doe de gesnipperde uien in de wok en laat ze glazig worden.
    Zet het vuur laag.
    Voeg een paar theelepels sambal naar keuze toe.
    Voeg nu een paar eetlepels ketjap manis toe. Goed doorscheppen.
    Voeg nu de koude rijst toe. Zet het vuur hoog en blijf goed omscheppen, tot de rijst warm is.
    Voeg de omeletreepjes en de hamreepjes toe, en als laatst de flinterdunne prei.
    Nog een keer goed omscheppen, klaar is de nasi!
    Bak nu op laag vuur een spiegelei voor elke gast. Laat hen de nasi opscheppen en drapeer de spiegelei over de nasi.
    Serveer met de saté en de kroepoek. Maak zonodig de satésaus eerst verder op smaak.
    Traditioneel wordt hier een koud biertje bij gedronken
    Eet smakelijk!

Bron

.

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 11-05-2012

hhaha alleen de naam al Ruth. Ben zelf meer van jaren 70 ,maar ga hem op deze wijze snel eens maken makkelijk als ik werken moet, en mijn zoon de opdracht krijgt om te koken .

misspiggie avatar
misspiggie 10-05-2012

hi,ha,ho lekker gegeten vanavond, ieder had een behoorlijk vullend gevoel (stampie dus). Zit dus zeker in de herhaling dank je voor het recept had het meegenomen uit nostalgische gedachten aan toen. groet misspiggie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten