Hete specerijen bbq kippenvleugels

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2012
  • Hete specerijen bbq kippenvleugels

    Hete specerijen bbq kippenvleugels

    Hete specerijen bbq kippenvleugels

  • Hete specerijen bbq kippenvleugels

    Hete specerijen bbq kippenvleugels

    Hete specerijen bbq kippenvleugels

  • Hete specerijen bbq kippenvleugels

    Hete specerijen bbq kippenvleugels

    Hete specerijen bbq kippenvleugels

  • Hete specerijen bbq kippenvleugels

    Hete specerijen bbq kippenvleugels

    Hete specerijen bbq kippenvleugels

Het moet niet veel lekkerder worden, dan vind ik het niet meer leuk, want dan moet ik me zo inhouden om niet de hele bord hiervan op te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g kippenvleugels (zonder vleugel punten eraan)

VOOR MARINADE:
1 t zout
1 volle t versgemalen zwarte peper
1 volle t knoflookpoeder
1 volle t cayennepeper
1 volle t pikante paprikapoeder
1 t gemalen komijn
1 t korianderpoeder
1/2 t karwijzaad, geplet of gemalen
4 e olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng marinade ingrediënten tot een gladde pasta.
2. Meng marinade door kippenvleugels.
3. Marineer voor 8-24 uur. (hoe langer hoe beter, maar niet korter dan 3 uur)
4. Rooster kippenvleugels op bbq op indirecte vuur. (d.w.z. dat de vleugels niet direct over de kolen liggen)
5. Rooster ze 15 min. aan ene kant dan keren en nog 15 min aan andere kant en erna 15 min. om en om tot boterzacht en mooi gekleurd.
6. Controleer of ze gaar zijn, anders rooster je ze verder tot door en door gaar.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Jij kan ze ook in oven klaarmaken, maar niks gaan natuurlijk boven een houtskool bbq.

Ik at het hier met bananen sambal (dit maak jij door plakken banaan door citroensap te halen en dan mooi van kleur te bakken in boter. De gebakken aardappeltjes waren gekruid met Verstege braad&grill kruiden (lekker makkelijk een keer)

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 19-10-2012

ziet er goed uit deon ik neem het zeker mee mijn zoon is een echte kip liefhebber dus ga het binnenkort maken groetjes esther

Joyce1956 avatar
Joyce1956 07-05-2012

Mij hoef je niet over te halen hoor, de foto zei genoeg. Het lijkt mij heerlijk. Bedankt voor je recept.Fijne week verder. Groetjes Joyce

susan56 avatar
susan56 07-05-2012

Het ziet er weer heerlijk uit,bedankt voor weer een lekker recept, misschien kan het dit weekend wel op de BBQ want het weer wordt eindelijk iets beter. Ik neem het mee en jlaat je weten hoe het smaakte. Fijne week verder, groetjes Susan

YaaMansa avatar
YaaMansa 07-05-2012

Die neem ik natuurlijk mee. Alleen zal ik het "hete" wat moeten temperen, mijn dochter houdt daar niet zo van (ik helaas wel). Groetjes en bedankt, Rita.

will_s avatar
will_s 06-05-2012

Deon, wat een lekker recept weer !! Dank je wel ! Groetjes Willeke.

alidada avatar
alidada 06-05-2012

Je hebt mij over weten te halen hoor Deon en er was niet veel voor nodig want je tekst vertelde mij alles wat ik weten wilde. Dit lijkt mij zo lekker dat ik het gelijk heb meegenomen. Dank je wel dat je dit recept met ons wilde delen en natuurlijk (zoals gewoonlijk) weer met mooie duidelijke foto`s. [br] Groetjes, Louise

sorento avatar
sorento 06-05-2012

Dank je voor dit lekkere recept, Deon ! Ga het zeker maken, ben dol op kip !

adeline43 avatar
adeline43 06-05-2012

Hoi Deon, dit vinden wij ook lekker.Ga ik zeker een keer proberen.Groetjes, Adeline

salzburg avatar
salzburg 06-05-2012

Goed alternatief voor volgend weekend. Weer of geen weer. Groeten Anna.

Krientjes avatar
Krientjes 06-05-2012

Hoi Deon, Ziet er goed uit!! Ga ik zeker proberen Dank je voor het delen van dit recept Groetjes Karina

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten