
de voorbereiding:
Een blender of hakmolen
een dunschiller
Wanneer het aspergeseizoen begonnen is, storten we ons graag op het witte goud. We eten de witte stengels vaak `à la Flamande`, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos.
Misschien zijn dit dan asperges `à l`Italienne`, want we mengen ze met pasta, verse eieren, kaas , fijne ham én een portie zilte zeekraal. De inspiratie komt van de pastaklassieker `spaghetti alla carbonara`.
De voorbereiding:
Vul een ruime kookpot met water en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water. Denk eraan, pasta moet kunnen zwemmen!
Breek de Parmezaanse kaas in stukjes en doe ze in de blender of hakmolen. Maal de harde kaas poederfijn.
de asperges en de zeekraal:
Tip: Gebruik kraakverse witte asperges. Het seizoen van de asperges is het ideale moment om ermee aan de slag te gaan. Je kunt de versheid van de asperges op twee manieren controleren:
Dagelijkse kost