Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Appeltaart
  4. Dieet appeltaart

Dieet appeltaart

Door: ruthbrock

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-05-2012

Ingrediënten



    1 kg-goudrenetten
    2 ons-witte bloem
    anderhalf ons rozijnen
    anderhalf ons witte basterd suiker
    5 grote eieren
    kaneel


Verder heb je nodig


Kommen; Mixer, springvorm 24 cm.


Overgenomen uit de website van oma Poeske
Speciale tip, deze appeltaart, mogen ook suikerpatienten hebben!!!
Deze appeltaart is overheerlijk, voor iedereen!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze




    De appels in plakken snijden van ongeveer 1 cm. dik!
    Deze bestrooien met kaneel!
    Doe de schijven, zolang in een schaal!
    De eieren breken en wit en geel, apart in een kom doen!
    De helft van de suiker bij het eigeel doen!
    De andere helft bij het eiwit!
    Doe bij het eigeel, twee juslepels warm water
    Nu, het eigeel het eerst kloppen, totdat het niet meer druipt!
    KLOPPERS GOED AFWASSEN,BELANGRIJK!!!
    Nu het eiwit, stijfkloppen, totdat het niet meer uit de kom valt!
    Het eiwit, nu heel luchtig, door het geel scheppen!
    Nu, de 200 gram bloem, luchtig erdoor scheppen, rustig aan!
    Springvorm, insmeren met wat boter, en bestrooien met bloem!
    Doe de helft van het deeg erin, leg de appelschijven over het deeg!
    Strooi de helft van de rozijnen over de appelschijven! Nu weer de helft appels en rozijnen er bovenop!
    Vervolgens, de rest van het deeg, mooi glad strijken er op!
    Zet de springvorm, in de oven, zodat hij in het midden komt!
    P.S.-verwarm de oven 10 minuten voor op 200 - 220 graden!
    Baktijd is ongeveer 3 kwartier!!!

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top