1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Roomsaus

Roomsaus

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2012

Ingrediënten 4 personen


1 Kleine prei
25 g Boter
2 Teentjes knoflook
1 1/2 dl Droge witte wijn
1/4 ltr Slagroom
1 Kippebouillontablet
zout,peper
2 Eetlepels fijngehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de prei in smalle ringen.
Smelt de boter in een ruime koekepan en bak hierin de preiringetjes 3 minuten omscheppend op een hoog vuur.
Voeg de fijngeperste teentjes knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.
Giet de wijn en de slagroom in de pan, doe de kippebouillontablet erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de saus op een hoog vuur inkoken (reduceren) tot de helft van het vocht over is en de saus licht gebonden (ca 10 minuten).
Zeef de saus door een fijne zeef.
Verwarm de saus opnieuw en voeg zo nodig een snufje zout en een snufje peper toe.
Roer de peterselie door de saus.

Serveertip

Roomsaus smaakt heerlijk bij kip en vis, maar ook bij groenten, zoals bloemkool en broccoli.

Bron

Supermarktmagazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Rein65


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Rein65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top