1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Door: naus_marijke

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2012

Ingrediënten 2 personen


BENODIGDHEDEN

200 gram ossenhaas
1 scheutje druivenpitolie
75 gram champignons
1 klontje boter
65 gram ui
150 ml kalfsjus
120 ml zure room
15 ml tomatenpuree
10 ml Dijon mustard
8 ml citroensap
1 snuf zout en peper




Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff


TOP CLASS RECEPT

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bind de tournedos compact op en schroei dicht in hete olie op de bakplaat.


2. Zet de tournedos in een voorverwarmde oven op 60ºC.


3. Bak de champignons aan in boter tot een klein korstje, haal uit de pan en snijd ondertussen de uien


4. Bak de uien in wat nieuwe boter in dezelfde pan glazig maar laat niet kleuren, en voeg de tomatenpuree toe.


5. Blus af met kalfsjus en laat 10 minuten garen.


6. Voeg al roerende zure room toe.


7. Breng op smaak met mosterd, citroensap, peper en zout.


8. Voeg champignons en tournedos toe aan de saus en verwarm al aroserend tot de juiste garing is bereikt.


Spätzle


2 personen


Ingrediënten


2 eieren


90 ml melk


zout en peper


nootmuskaat


170 gram bloem


boter


5 takjes peterselie, blaadjes, gesneden


¼ paprika rood, in fijne brunoise


Bereidingswijze


1. Meng de melk met de eieren en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


2. Meng het melk-ei mengsel met de hand met de bloem tot een deeg.


3. Laat het deeg 10 minuten rusten en druk het vervolgens door een vergiet in een pan gezouten kokend water.


4. Kook de spätzle tot ze gaar zijn, schep ze uit het water en koel direct terug in ijswater.


5. Bak de spätzle op in roomboter en breng op smaak met zout en peper.


6. Breng de spätzle bij Stroganoff op smaak met ragfijne brunoise van paprika en gesneden bladpeterselie.

Bron

TV kok



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top