1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot

Pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2012

Ingrediënten 4 personen


Pakje bladerdeeg
Grote pompoen
4 kleine rode uien
1 el rozemarijn
olijfolie
100 gr walnoten
150 gr verse geitenkaas


Verder heb je nodig


Oven, bakplaat.


Pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot
Pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot

De hartige plaattaart is niet helemaal toereikend als volledige maaltijd, maar wel heel lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 210 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

Leg de plakjes deeg naast elkaar op de plaat en druk de zijkanten op elkaar zodat je een mooie bodem krijgtleg de plakjes deeg naast elkaar en druk de zijkanten op elkaar zodat je een mooie bodem krijgt Schil de pompoen en verwijder het zaad en snijd in grote stukken. Breng de pompoen met zoveel water dat deze net onderstaat aan de kook en voeg zout toe. Kook de pompoen in 10-12 minuten gaar. Afgieten en goed laten uitlekken. Stamp deze op laag vuur tot een grove puree. Breng op smaak met zout en flink peper. Verdeel de puree gelijkmatig over het deeg.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pompoentaart in 35 min goudbruin en gaar (halverwege garnituur toevoegen).
Halveer de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes. Schep in een kom de ui, gehakte rozemarijn olie en noten door elkaar. Verdeel het uienmengsle na 10 min over de pompoentaart en brokkel de kaas er over. Bak de taart in de resterende 25 min af.

Serveertip

Lekker met een royale salade erbij.

Bron

Delicious feb 2011



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaz72


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaz72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top