Koude hartige taart met gerookte zalm en rucola sla

  • Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2012
  • Koude hartige taart met gerookte zalm en rucola sla

    Koude hartige taart met gerookte zalm en rucola sla

    Koude hartige taart met gerookte zalm en rucola sla

Koude hartige taart met zalm

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 6 vellen bladerdeeg voor hartige taart
- 250 gram roomkaas
- 4 ansjovisfilets
- 2 tl gehakte verse dragon of peterselie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Fijn geraspte schil van een halve citroen
- 50 gram (2 handen vol) rucola sla
- 100 gram gerookte zalm

Voor de garnering
- 2 theelepels kappertjes
- 2 eetlepels zachte kruiden, bijvoorbeeld botersla, bieslook of andere kruiden naar wens
- Sap van halve citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, (ondiepe) taartvorm of een quichevorm van ca. 23 cm. Voor het bakken van de bladerdeeg vellen, ook nog droge rijst of bonen of speciale keramische bakbonen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. De quiche of taartvorm invetten

Bereidingswijze

Haal het plastic van de bladerdeegvellen en bekleed de quichevorm ermee. Zorg dat alle naden goed aansluiten. Bedenk dan de vellen met een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie en doe daarop de bonen. Zet dit in de oven laat het zo`n 12 tot 15 minuten in de oven bakken.

Als het klaar is, haal het dan uit de oven, verlaag de tgemperatuur tot 170 graden. Haal de bonen en de folie er van af en zet het opnieuw in de oven. Wederom 12 tot 15 minuten. Het deeg is klaar als het een mooie gouden glans heeft. Laat het afkoelen.

Voor de vulling roer je de roomkaas, ansjovisfilets, de dragon of peterselie, knoflook en de zest van de citroen door elkaar. Smeer de vulling over de koude taart bodem. Bedek het met de gerookte zalm en de rucola sla.

Als garnering kun je de kappertjes en de fijne kruiden er over heen doen en alles met de citroensap besprenkelen.

Bron

http://www.bbcgoodfood.com

Laatste reacties

mikoo avatar
mikoo 12-01-2014

Sorry, drie keer geplaatst.. ;-)

mikoo avatar
mikoo 12-01-2014

Voor een feestje zou ik wat lekkers meenemen, maar ik had geen tijd meer om boodschappen te doen. Dus met de receptenzoeker bij dit gerecht uitgekomen, want ik had alles hiervoor al in huis. Wat een aangename verrassing! Ik heb Philadephia gebruikt en dat was een uitstekende combinatie.

mikoo avatar
mikoo 12-01-2014

Voor een feestje zou ik wat lekkers meenemen, maar ik had geen tijd meer om boodschappen te doen. Dus met de receptenzoeker bij dit gerecht uitgekomen, want ik had alles hiervoor al in huis. Wat een aangename verrassing! Ik heb Philadephia gebruikt en dat was een uitstekende combinatie.

mikoo avatar
mikoo 12-01-2014

Voor een feestje zou ik wat lekkers meenemen, maar ik had geen tijd meer om boodschappen te doen. Dus met de receptenzoeker bij dit gerecht uitgekomen, want ik had alles hiervoor al in huis. Wat een aangename verrassing! Ik heb Philadephia gebruikt en dat was een uitstekende combinatie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten