1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kip ovenschotel met rozijnen

Kip ovenschotel met rozijnen

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2012

Ingrediënten 4 personen


4 kuikenbouten, flink op smaak gebracht met zout en zwarte peper
2 grote uien, in dunne halve ringen
hand vol rozijnen
1 kop tomatenketchup
zout
zwarte peper
1 volle t aromat
1 volle t kerriepoeder
2 e bloem, aangemaakt met water
olijfolie


Kip ovenschotel met rozijnen

hier voor 2 personen gemaakt

hier voor 2 personen gemaakt

Dit is geen koken meer, 6 handelingen en jij bent klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verdeel kippenbouten in ovenschaal.
2. Verdeel uienringen erover en daarover de rozijnen.
3. Meng zout, peper, aromat, kerrie en meel papje door tomatenketchup en verdeel saus over kip.
4. Verdeel olijfolie erover.
5. Bak in oven bij 180-200*C tot gaar. (60-90 min)
(zorgt er wel voor dat kip goed gaar is, maak met een scherpe mesje een diepe snitje in dikste vlees en controleer vooral tegen de bot aan of het vlees nog rood of gaar zijn)

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.

Deze recept is vooral geschikt om naar eigen fantasie naar eigen smaak voorkeur en idee├źn aan te passen. Bijvoorbeeld kan jij groene kruiden door tomatenketchup mengen en de kerrie weglaten. Ook zou jij gesnipperd zwarte olijven erdoor kunnen mengen en aan einde van baktijd met fetakaas gratineren of bijvoolbeeld half om half ketchup en mayonaise kunt gebruiken.. etc. etc. maar zoals hier boven beschreven is ook heel lekker.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top